Като следващ проект легендарният Клинт Истууд заформя изключително силен екип да влезе в изключително интересна история по истински случай, която ще нарече „The Ballad of Richard Jewell“. Истината е, че сме крайно невпечатлени от последните му филми – смехотворно абсурдният „Наркотрафикантът” и просто заблуденият „The 15:17 to Paris“, но пък Истууд с причина от толкова време прави филми в Холивуд и интересът към тях не стихва – никога няма да подминем негово произведение, най-малкото пък толкова обещаващо, колкото звучи това.

The Ballad of Richard Jewell“ ще разкаже историята за охранителя Ричард Джуъл, който по време на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г., един ден открива изоставена раница на площад и евакуира стотици хора от мястото. Когато бомбата избухва, тя убива един човек и ранява множество, но резултатите можеха да бъдат далеч по-катастрофални. През първите няколко дни Джуъл е възхваляван като герой, после обаче от ФБР изтича непроверена и невярна информация, че самият Джуъл е заложил бомбата и се е направил, че я намира, за да предизвика сензация. 88 дни по-късно той е оправдан „в съда на общественото мнение”, но медийният цирк, който се разразява покрай непотвърдената информация, е толкова жесток, че Джуъл никога не се възстановява напълно.

сам рокуел и джон хам

Историята звучи невероятно интересна и доста актуална откъм тематика, така че не се учудваме защо има такъв голям интерес към нея. Истууд събира звезден актьорски състав, за да я доведе до големия екран. В титулярната роля той поставя Пол Уолтър Хоузър („Аз, Тоня”, „BlackKklansman“), а неговият адвокат Л. Лин Ууд ще бъде изигран от абсолютния ни любимец Сам Рокуел. Любопитен факт е, че в началните фази на проекта, тези роли са били отредени за Джона Хил и Леонардо ДиКаприо, което също щеше да бъде не по-малко интересно, но с ръка на сърцето си признаваме, че никога няма да откажем повече Рокуел в живота ни. Хил и ДиКаприо все още се водят продуценти на филма.

Актьорският състав се допълва още от Оливия Уайлд, която това лято жъне огромен успех с режисьорския си дебют на „Зубрачките”, Джон Хам, когото последно гледахме в ангелско превъплъщение във вълшебния минисериал „Добри поличби” и легендарната Кати Бейтс, за която не виждаме смисъл да напомняме как върви кариерата ѝ. Уайлд ще изиграе репортерката Кати Скръгс, която отразява цялото развитие на събитията в Атланта. Бейтс ще влезе в ролята на майката на Ричард Джуъл, а Джон Хам ще разследва случая като ФБР агент.

Клинт Истууд ще режисира по сценарий на Били Рей, с когото вече е работил по „Капитан Филипс”. Сценарият е адаптиран от статия на Мари Бренър, първо публикувана в списание Vanity Fair. Очакваме филмът да излезе следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ийстууд е великан, а тоя проект наистина звучи адски любопитно.