В началото на март, в деня на премиерата на филма на фестивала SXSW, видяхме обещаващия първи тийзър на граничещата с абсурда черна комедия „The Art Of Self-Defense“ на режисьорката и сценарист Райли Стърнс, („Faults“). Тийзърът не беше от най-разкриващите, но пък по чудесен начин ни запозна с атмосферата на филма и леко смахнатия общ, комедиен тон и като цяло успя да ни заинтригува. Преди няколко дни Bleecker Street представиха и пълен трейлър, който хвърля малко повече светлина върху историята и затвърждава добрите ни впечатления.

The Art Of Self-Defense“ разказва за Кейси Дейвис (Джеси Айзенбърг) – страдащ от тревожност смирен счетоводител, който след като е нападнат от банда мотористи, решава да се запише на уроци по карате, в опит да преодолее безпокойствата си. Под бдителното ръководство на харизматичния инструктор Сенсей (Алесандро Нивола) и коравата и притежаваща кафяв колан Ана (Имоджен Путс), Кейси за първи път в живота си придобива чувство на увереност. Но посещавайки мистериозните нощни часове на Сенсей, той открива един зловещ свят на братство, бруталност и свръхмъжественост, което го поставя в центъра на вниманието на енигматичния му нов ментор.

Както може да видите от цитатите, изскачащи по време на трейлъра, „The Art Of Self-Defense“ получи доста добри отзиви от показа си на South by Southwest и впоследствие на фестивала в Чикаго. Не че това трябва да е някакъв неоспорим гарант за качество, но все пак е приятно потвърждение на нашите личните усещания, породени от двете реклами. Харесваме подобни „неловки“ филми, а Джеси Айзенбърг е идеален за ролята. Алесандро Нивола също изглежда се справя отлично. Както казахме и преди, с удоволствие ще хвърлим око „The Art Of Self-Defense“, но няма да очакваме нещо кой знае колко специално.

плакат

Режисьор и сценарист на „The Art Of Self-Defense“ е Райли Стърнс („Faults“), а в ролите са Джеси Айзенбърг, Алесандро Нивола, Имоджен Путс, Стив Терада, Филип Андре Ботело и др.

Премиерата е на 12 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *