Феликс Чон
Феликс Чон

Позабавихме се с тази новина, но по-добре късно, отколкото никога. Осемнадесет години след участието си в трилогията „Infernal Affairs“ (първата част от която бе претворена от Мартин Скорсезе в наградения с „Оскар“ „От другата страна“), азиатските легенди Анди Лау и Тони Люн отново ще делят екран в трилъра „Goldfinger“, познат още и като „Once Upon a Time in Hong-Kong“.

Филмът е дело на сценариста на „Infernal AffairsФеликс Чон и ни отвежда в Хонконг през 80-те години на миналия век, където ставаме свидетели на ожесточените машинации между конкурентните бизнес елити на фона на приближаващия край на британското колониално управление. Във фокуса на историята е възходът и падението на компанията „Jiali Group“ и мъките на нейния председател Чен Иян през 15 години разследване от Независимата комисия за борба с корупцията – извършени са убийства, милиарди долари пазарна стойност се изпаряват, а милиони са похарчени за съдебни такси.

Според наличната информация Анди Лау ще влезе в ролята на инспектор от Независимата комисия за борба с корупцията, а Тони Люн ще бъде председателят на компанията. Двамата са оплетени в дългогодишно разследване, а как точно ще изглеждат в образ може да видите на първата официална снимка.

tl220220405

Големи почитатели сме на азиатското кино и на великите Анди Лау и Тони Люн в частност и със сигурност не бихме пропуснали да ги видим отново заедно на екран, особено след като зад „Goldfinger“ стои Феликс Чон – сценаристът на предишния им съвместен проект, повече от прекрасния „Infernal Affairs“. На този етап няма какво повече да кажем, освен че нямаме търпение – горната снимка изглежда чудесно и ни е напълно достатъчна, за да се надъхаме, но все пак няма да откажем един трейлър. Снимките на филма приключиха преди около година, така че не би трябвало да чакаме много.

За финал ви предлагаме едно видео от обявяването на проекта миналата година:

Режисьор и сценарист на „Goldfinger“ („Once Upon a Time in Hong-Kong”) е Феликс Чон („Infernal Affairs“, „Project Gutenberg“), а в ролите, освен Анди Лау и Тони Люн, влизат Саймън Ям, Филип Кюн, Алекс Фон Чун-сън, Чарлс Чой, Чин Ка-лок, Карлос Чан и др.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *