This is Rumor Control. Here are the facts! От известно време се говори за предстоящ рибут на „Матрицата” (самите ние сме се включвали с новина), за който се знаеше, че създателите на оригиналната трилогия Лана и Лили (родени Лорънс и Андрю) Уашовски няма да бъдат ангажирани творчески. Факт, който за многобройните почитатели на поредицата звучеше като кощунствено.

Вчера обаче в интервю за Yahoo Movies UK, по повод премиерата на „Джон Уик 3“, режисьорът на филма Чад Стахелски, който е stunt double на Киану Рийвс в „Матрицата“ и координатор на каскадите в двете продължения, е споделил информацията, че Уашовски все пак ще са замесени в предстоящия нов филм, но не се знае дали ще режисират. Добра новина, която, уви, се оказа неточна.

Ето оригиналния цитат, който се завъртя в мрежата:

Супер щастлив съм, че Уашовски не само правят [нова] „Матрица“, но и ще разширят това, което всички ние обичаме. И ако е близо до нивото на това, което те вече направиха, няма да е необходимо повече от едно обаждане от рода на „хей, искаме да си каскадьор“ и най-вероятно ще отида да ме блъсне кола.

Помолен за уточнение дали Уашовски ще режисират и дали са ангажирани с проекта Стахелски добавя:

Не съм сигурен като цяло. Не съм сигурен, че Лана ще [режисира]. Но да. И ако имат нужда от помощ, абсолютно бих зарязал каквото правя, за да им помогна.

Супер, но както казахме, тази информация се оказа неточна. За потвърждение на историята /Film са се свързани с представители на Чад Стахелски, които споделят, че отговорът на Стахелски е бил във връзка с хипотетичен сценарий, в който Уашовски биха били замесени, и той не е потвърждавал, че Уашовски са замесени в новия филм.

Така че сори, гайс! На този етап новата „Матрица“ е без създателите на оригинала. А нова „Матрица“ най-вероятно ще има. Обсъждали сме го предвид съвременния филмов ландшафт, изпълнен с продължения, римейки, рибути, споделени и разширени вселени и предвид популярността на поредицата, един нов филм си е „no brainer“. Още повече, от премиерата на първия филм изминаха точно 20(!) години. Можете да започнете да се чувствате стари… сега!

Не ни се иска да обсъждаме какво се знае до момента за този проект, но все пак информацията, идваща от Зак Пен (сценариста на „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще” и „Ready Player One ”, който е нает да напише първоначалния трийтмент), е, че не става дума за рибут, а за разширяване на франчайза, което може да изследва други герои. Относно Киану Рийвс, смятаме, че ако трябва, той ще се завърне като Нео, дори и ако Уашовски не напишат и режисират филм, каквото е условието му за участие.

Ще чакаме и ще видим какво ще се случи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. Брос вече нямат доверие на братята или сестрите Уашовски. Последният им филм беше средняшки отвсякъде 🙂

  1. Направо да слагат Стахелски за режисьор. Човекът вече има история с франчайза, а и май това е единственият вариант феновете да спрат да мрънкат за Уашовски.

 2. Само на мен ли ми става тъпо, че вместо подобаващо отбелязване на 20-тата годишнина, ще получим ей таквиз новини за „разширения“ на… кхъм… вселената?
  Всъщност, поколението на „Матрицата“ наистина малко поостаря и едно актуално sjw „произведение“ няма да го върне в кината. А сегашните супергеройски зрители нямат интерес, какво се случва зад екрана на телефонът им. Не, че някой се беше засилил да прави филм със застъпен техно/хакер/киберпънк елемент. Добре де, има няколко екземпляра последните години, но тази тематика е само декор на някоя грандиозна глупост.

 3. Братята Уашовски.. или сестрите, вече не знам, но тук някой либерали са искрено щастливи от този факт, са пълен шит. Матрицата си е култов филм, да… но само първия филм и така трябваше да си остане. Към него определено мога да сложа и аниматрицата. Но после дойдоха продълженията…. и осраха тотално всичко….
  Така че ако ще се прави матрица. Предпочитам да е отначало и със забраняането на Уашовски шитните да припарват към този проект.

 4. Заради 20 годишния юбилей на първата Матрица най логично е Уашовски да се завърнат!

 5. „идваща от Зак Пен(сценариста на „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще” и „Ready Player One ”
  Пен няма пръст в Days Of Future Past, а в X3

 6. > Уашовски

  Както удачно отбелязва Сет Макфарлан – „There are not chicks with dicks. Only guys with tits“.

 7. Съмнявам се, че сестрите Уашовски скоро ще режисират някакъв голям проект. Съмнявам се, че ще някой ще им даде и по-малък проект. С изключително голямата пропаганда на сексуално малцинствените групи в сериала 6-то чувство, която провали сериала. Въпреки че, ако я нямаше пропагандата, може би щеше все още този сериал да продължи съществуването си, защото като замисъл не беше лош. А и след провала на „Пътят на Юпитер“, едва ли някое сериозно студио ще им повери някой голям проект.

  1. Една корекция – 8-мо чувство, а не 6-то!

 8. Първата Матрица излезе в период когато интернета и виртуалните мрежи бяха новост и тепърва навлизаха в обществото. Засягайки теми и разкривайки свят, който не беше толкова познат на масовата публика. Прибавено към това китайски бойни изкуства, философия и визуални ефекти получихме феномен който ще го помним за цял живот. Погледнато в днешно време подобен филм или „разширение“ няма да е актуален, защото вече абсолютно всички са приели Матрицата за реалност и проекта няма да постигне, и 1/3 от успеха и вниманието на първите филми. Никой не иска да разшири мирогледа си или да бъде накаран да се замисли за света около него. Днешното обществото е консуматорско и иска да бъде забавлявано от първата минута до последната. Достигнало е до такъв етап на изтръпване, че веднъж захване ли се за стръвта не я пуска до края, независимо какво съдържание му се предоставя. Не поставя под съмнение и критическо мислене филма и наличното в него. Визирам сегашните супергеройски зрители които искат да гледат материал, който може да бъде смлян и лесно достъпен за всички. Резултат от това видяхме в „Дух в Броня“, филм който неистово се старае да не използвате и една мозъчна клетка за това какво се случва на екрана. Взимайки предвид всички тези неща и факта че сестрите Уашовски и тематиката която ги вълнува, а именно пропагандата на сексуално малцинствените групи, които изразяват в сериала 6-то чувство. Нека някои поредици останат непокътнати и неосквернени с неразумни „разширения“ във формата на продължения и си останем с тези класики, които имат какво да ни научат и да ни накарат да се замислим.

  1. Като цяло си прав, но така наречените супергеройски зрители налитат на PG-13, а Матрицата е R и тук се сблъскваме с друг наболял проблем със съвременното финансиране на такива проекти ?

 9. Джон Уик 3 засега има оценка 95 от критиците на „доматите“, и аз очаквам да направи 45-50 млн. долара за първия си уикенд. Защото втората част на филма беше много добра и вдигна много хайпа за третата част. И ако, наистина, Джон Уик 3 се окаже хит, както финансово, така и кинематографично, тогава WB ще трябва да предложат на Чад Стахелски(ще бъде идеалният кандидат) да направи продължението(ако има такова) на Матрицата.

  1. WB няма да бутнат 150+ милиона в R rated заглавие, ако успеха не е издигнат с въглеродно подсилен армиран бетон.