Ефектна картинка, с която задоволяваме своите патологични зомби страсти!

Вече се е случвало да мрънкаме колко нелепи са тези тийзъри на трейлъри, които масово наизскачаха в последно време, но когато става дума за зверски очакван проект като „World War Z“, дори и на кадър-два ще изтръпнем от кеф. Затова и споделяме с вас следното:

Е, какво да кажем – това определено са едни зверски надъхващи и доста добре изглеждащи 30 секунди. Търпение за четвъртък, когато ще се появи целият трейлър, не само нямаме, ами и дотогава даже обмисляме да изпаднем в хибернация, за да убием по-бързо времето. Предвид размаха на епичния, а и доста интелигентен сюжет на романа „Z-та световна война“ на Макс Брукс, очакванията ни за подобна екранизация са колкото високи, толкова и с едно наум; трудно е да се предаде съдържанието на такава книга, когато е в рамките на холивудска продукция, пък било то и суперпродукция (още повече, че филмът и отснемането му бяха тъпкани с проблеми). Все пак, поне на този етап, ни се струва, че от съвместната, макар и турбулентна работа на актьора и продуцент Брад Пит с режисьора Марк Форстър може да се пръкне нещо бая силно – най-малкото като визия и екшън.

Очакваме апокалиптичния зомби хит „World War Z“ по кината на 21 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

 1. Oх…..
  От къде да започна?
  Първо не съм зомби фен, но книгата е едно от най-добрите литературни произведения, които съм пипвал. Наистина великолепна книга.
  Второ, зомбитата в книгата са от класическия бавен тип, а в трейлъра очевидно са от бързия, освен това не могат да катерят стени (също изрично упоменато).
  Трето, видно е, че трейлъра е на юбер екшън филм с главен герой, семейни драми и прочие простотии, които в книгата ги няма. Книгата е за крахът на човешката цивилизация, за това колко малко е нужно всичко да се срине, за това колко е трудно да се изгради всичко от нулата, ако щете книгата е и за човешкия дух, желанието за борба, смисъла на живота и прочие.
  Като цяло, за сега съм отвратен!

 2. Всичките ти оплаквания се повтарят от две години от фенбойчетата (вкл. от мен), тъй като се знаят от (поне) две години. В Тубата е пълно с кадри на бягаща от бързи зомбита масовка, да не говорим, че Брад Пит беше обявен за главното лице на филма още преди снимките да започнат. Въобще – особен и проблемен на много нива проект, няма нужда да го дъвчем за стотен път. Обаче именно затова съм изненадан приятно от тийзъра: изглежда яко, ако се гледа на него извън контекста на книгата, особено като мащаб и екшън. Нека все пак се появи и пълният трейлър, пък тогава ще е по-ясно за какво иде реч.

 3. Бе, нямам проблеми с това, че изглежда различно (и ще е различно) от книгата, но единственото, което не ме кефи в момента е: „One man to save the world“ 😀

  Не щем такъв man, искаме повече якост със зомбита! Нищо, че са бързи – рейдовете им изглеждат опустошително брутални 😉

  Кефя се! Къде е четвъртъкът?! 😀

 4. Зомбита като една движеща се обща маса представляваща мравуняк (даже ми заприличаха на пълчищата насекоми от Звездни рейнджъри) … тъпо. Ефектно очевадно, но тъпо.

  Колкото до книгата, чета я, върви ми доста мудно и нечетаемо. Стилистиката ме отегчава. Авторът със сигурност е могъл да намери друг катаклизъм който да отключи проблемите за които говори MKT. Не вярвам в разпада на човечеството заради някакви безмозъчни, бавноподвижни, заразяващи с ухапване мъртъвци. Сори.

 5. PG-13?
  Повече прилича на G.

  Самият факт, че зомбитата са бързи, предполага, че няма как да е по книгата. Взели са правата за да лепнат заглавието, а после са използвали формулата за типичен холивудски бълвоч, който трябва да се харесва на всички.

 6. Аз ще из4акам целият трейлър , но ми се струва ,4е това може да се окаже най-добрия филм с зомбита

 7. Аз като лаик и профан в „света на зомбитата“, но и като човек, който уважава приятелско/колегиалното мнение и се бях настроила да започна личния си екземпляр на книгата, задавам въпроси на сведущите:
  1. Да я почвам ли (преди филма, ‘щото така или иначе е „задължителна“)?
  2. Да чакам филма ли (за да не си развалям впечатлението от него)?
  3. Да си я чета нея и да хвърля едно око на филма (ако реша)?
  Ще се радвам да посочите и различен от предложените отговори, де 😛

 8. Веднага я подхващай, а филмът дгд. 🙂 Започвам да подозирам, че може и да има някакъв дребен шанс да се окаже як, но колкото и да е як, ще е в пъти под нивото и диапазона на романа.

 9. Лично мнение- има много по добри… всъщност, не по добри, на светлинни години романи описващи пост апокалиптичното общество, което се опитва да се съвземе след някакъв катаклизъм (война, супергрип, природен дизастър). Брукс е събрал някакви общо човешки поведенчески модели и загубата на цивилизованост в определени критични моменти – поръсва със зомбита, вкарва повествование под формата на интервюта и ситуацията е манджа с грозде.

 10. Не съм съгласен (с манджата с грозде) 🙂

  Доста по-добре е структурирана от някакви изсипани във времето чорба-размисли. Не съм луд фен, но определено не я пуснах тая книга, докато не свърши. А това при мен се случва много рядко. Обикновено заспивам на(д) 8-ма страница.

 11. о, Елфични – да разбирам, че и ти си „за“ четене, без чакане на филмовия резултат 😀

 12. @Svetly, чети си книгата без никакви притеснения 😉 И не знам за теб, но който не се е научил да прави разлика между книга и филм, и разбира се, това да не му оказва положително и/или негативно влияние, когато минава от едното на другото… еми да се научи най-накрая, мамка му! 😀

  @Легендарните, филмът си беше екстра 😉

 13. „Аз съм легенда“ беше екстра, ама друг път. Сам по себе си е ОК, ако не се казваше така. Едно, че вампирите не бяха никакви вампири, и второ – абе който е чел книгата ще разбере каква простотия бяха сътворили. Тук нещата клонят пак натам.

 14. При тях е обедно време сега, а ЕТ е вечерно предаване, така че ще почакаме още няколко часа. 🙂