Започваме с най-важното – „All You Need is Kill” вече си има ново заглавие и то е „Edge of Tomorrow”, което по нашето лично, скромно мнение, е сериозна стъпка надолу. „All You Need is Kill” беше различно, моментално разпознаваемо и не на последно място, заглавието на книгата на Хироши Сакуразака, по която е създаден филмът. „Edge of Tomorrow” от друга страна е изумително общо, абсолютно познато и направо скучно. Не можем да разберем защо някои колеги го харесват – било „less confusing” и „more catchy”, видите ли, но колкото и да се оплакваме, заглавието е сменено и това е. Ако се съмнявате, вижте първия, доста як тийзър плакат на филма, специално създаден за предстоящия Comic-Con.

Comic-Con постер от „All You Need Is Kill”

С приближаването на Comic-Con се носят все повече и повече слухове за предстоящи трейлъри или поне тийзъри, очаква се и за „Edge of Tomorrow” (ще трябва да свикваме със заглавието, няма как) да изникне нещо. Разбира се, не е ясно дали и ние ще имаме късмет да видим съответния тийзър или клип. Ако ли не, ще трябва да се задоволим с плаката по-горе и с ето тази снимка, на която виждаме и Емили Блънт.

Том Круз и Емили Блънт

В близкото бъдеще безмилостна извънземна раса, наречена „Mimics”, напада Земята, унищожава големите градове и погубва милиони. Няма армия, която може да се противопостави на изключителната им скорост, ужасяваща сила и привидна способност на механизираните „Mimics” бойци – или на техните телепатични командири – да предвиждат бъдещето. Земята има един последен шанс и това е обединена атака на всички човешки войски срещу извънземната заплаха.

Бил Кейдж (Том Круз) е офицер, който никога не е участвал в битка, но е безцеремонно понижен и изпратен – без подготовка и с неподходяща екипировка – на самоубийствена мисия. Кейдж умира минути след началото на битката, но успява да убие „Alpha Mimic”. Шокиращото е, че той се събужда и то в началото на същия ужасяващ ден, принуден да се бие и умре отново… и отново. Директният физически контакт с извънземното е причинил така наречения „time loop” и Кейдж е обречен да изживее жестоката битка безброй пъти.

Но с всеки нов опит, с всяко ново изживяване, Кейдж става по-силен, по-умен и все по-добър войник, който продължава да се бие заедно с Рита Вратаски (Емили Блънт), която държи рекорда за най-много убити извънземни. Кейдж и Рита нападат нашествениците отново и отново и всяка поредна битка им дава шанс завинаги да унищожат врага си и да спасят Земята.

Режисьор на „All You Need is Kill” е Дъг Лаймън, а в ролите са Том Круз, Емили Блънт, Бил Пакстън, Шарлот Райли и др.

Премиерата е 6 юни 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. ООООууу това е оня филм с Том Круз, който чакам с интерес..
    Поне на книга и на идея и преди съм казвал, че е доста интересно. надявам се само да не го окепазят и да вкарат малко умисъл във филма, както не се съмнявам има и в книгата…

  2. Абе отзад май се вее и българското знаме. И ние участваме в съпротивата с някой стар АК 47:)

  3. Точно като видях миниатюрата горе си и аз си викам: Master Chief?, ма то Том Круз. Явно няма да доживеем филм по „HALO“, ама пък дано и това се окаже добра фантастика.

    Тази година направо да прецицаш от сай-фай ленти.