Още преди две години, докато седми сезон на „Игра на тронове“ („Game of Thrones“) течеше по HBO, се появиха новини, че се готвят поне пет сериала от вселената. Дълго време не знаехме абсолютно нищо за тях, но миналата година разбрахме, че поне един ще получи пилотен епизод. И въпреки че епизодът на „Игра на тронове” от миналата седмица получи доста негативни коментари в интернет, той потвърди за пореден път колко много фенове има сериалът, като стана най-гледаният му епизод с рекордните 17,8 милиона зрители само по време на излъчването му.

Грандиозният епизод излезе в същата седмица като „Отмъстителите: Краят“, битката в интернет кой е по-дискутиран беше огромна и е трудно да се каже дали някой излезе победител. Покрай многото отзиви, почти между другото, получихме и новини за планираните нови сериали от вселената на „Игра на тронове” и то не от кого да е, а от самия Джордж Р. Р. Мартин, който сподели в блога си:

Като заговорихме за телевизия съм длъжен да ви кажа – не вярвайте на всичко, което четете. Информацията в интернет често е доста ненадеждна. Имахме пет сериала наследници (не харесвам термина spin-off), свързани със света на „Игра на тронове”) в HBO и по три от тях все още се работи.

Напомняме, че от тези три проекта в най-напреднал стадий е сериалът, за който Мартин казва, че „не би трябвало” да нарича „The Long Night” и в който ще участват Наоми Уотс и Джой Уайтхаус. Той получи зелена светлина за пилотен епизод (режисьор ще бъде Си Джей Кларксън) и само при успех ще можем да видим цял сезон. Отново по думите на Мартин, снимките на пилота би трябвало да започнат по-късно тази година, а другите два сериала, споменати от него, са още на етап сценарий.

got-preq-20190506

Истината е, че Джордж Р. Р. Мартин не споделя информация за какво ще са другите сериали, но предлага на феновете си да си купят последната му книга „Огън и кръв”, която наскоро излезе и на българския пазар и е първата от две части, които разказват детайлно историята на Таргариените. Не знаем дали с тези думи той подканя феновете си просто да закупят книгата или подсказва, че поне един от двата сериала ще са свързани с 300-годишната история на един от любимите на феновете родове. Забавното, е че в поста си в блога авторът отделя доста редове да сподели добрите си впечатления от новия филм за Отмъстителите и за други сериали на HBO, но не и за споменатия по-горе „проблематичен“ епизод на „Игра на тронове“ от изминалата седмица.

Дни преди Мартин да сподели всичко това в блога си, разбрахме, че предисторията, по който е работил Брайън Когман – един от сценаристите и продуцентите на „Игра на тронове”, няма да се случи. Причината, която се посочва, е, че HBO са решили да тръгнат в различна от неговата посока.

Брайън Когман
Брайън Когман

Дори и след прякото включване на Джордж Р. Р. Мартин, все още имаме информация единствено за сериала, който очакваме да разкрие ужасяващите тайни и историята на Вестерос, истинския произход на белите бродници и как са се зародили познатите ни родове. Точно поради тази причина не бихме казали, че новините за спрения проект на Когман ни натъжават – както се казва, незнанието е блаженство.

През следващите няколко месеца очакваме да научим повече за всеки един от проектите от разширената вселена на Вестерос, но преди това ни остава да се насладим на финалните акорди на „Игра на тронове”. Надяваме се да останем доволни от завършека, за да можем през идните две-три години, не по инерция, а с чисто сърце и удоволствие да обърнем поглед към пилотните епизоди (и ако се рекли древните, към цели сезони) на новите сериали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. На мен епизода ми хареса. Малко тъмно беше, но се виждаше добре 🙂

    1. Заснет с похвати за кино презентация, но излъчен на TV с едва 8-9Mbit/s стрийминг компресия ?, ама сериалите не се излъчват по кината (освен на MARVEL ?)

      И на мен ми хареса епизода ?

  2. Дебелото деграде да спре, да живее като хобит, да си седне на огромния гАз, и да довърши ИСТИНСКИТЕ книги. Стига разклонения, стига разкази и новелизации ………… шеста и седма.