2019-та започна и най-чаканата зима е по-близо отвсякога! Гарванът ни извести, че финалният осми сезон на „Игра на тронове“ („Game of Thrones”) ще има премиера през април. Би трябвало съвсем скоро да започне масираната рекламна кампания под формата на официални трейлъри и снимки на любимите ни персонажи от Вестерос и седемте кралства.

В разгара на партито след раздаването на наградите „Златен глобус“ ръководителят на HBO Ричард Плепър открито се похвалил, че е изгледал 6-те епизода, всеки от които ще има средна продължителност 90 минути:

Това е зрелище. Момчетата са направили шест филма. Реакцията, която имах, докато ги гледах, беше: „Аз гледам филм“. Те [Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз] знаеха, че летвата е високо и я надскочиха. Гледах епизодите два пъти без CGI и изпитвам страхопочитание. Всички са за необичайно отношение към разказването на истории и едно магическо, магическо производство.

Съвсем скоро битката за любимите ни персонажи ще приключи. Можем само да гадаем кои ще паднат сразени и кои ще спасят кожите, но едно е сигурно и то е, че последната глава от историята им ще видим в края на май, началото на юни.

Обаче от HBO смятат да ни пренесат 1000 години назад във времето и да ни срещнат с техните предци с първата екранизирана предистория на „Игра на тронове“, която се очаква да разкрие ужасяващите тайни и историята на Вестерос, истинския произход на белите бродници, зараждането на познатите ни родове. Времето, по което е настъпила дългата нощ. Зимата, която е продължила поколения. Голямата война срещу белите бродници. „Историята, която смятаме, че знаем“.

В началото на ноември бе съобщено, че първата главна роля е поверена на Наоми Уотс, която ще влезе в ролята на „харизматичен човек от висшето общество, който крие тъмна тайна“. Друга ключова роля е поверена на Джош Уайтхаус (историческата серийна драма „Poldark“).

джош уайтхаус
Джош Уайтхаус

Преди ден бе обявен пълен списък с актьорските попълнения, както и режисьора на пилотния епизод – Си Джей Кларксън („Collateral“).

Актьорите, които ще влязат в кожите на потенциалните ни нови любими герои, са: Наоми Акки („Star Wars: Епизод IX“), Денис Гоу („Ангели в Америка“), Джейми Кембъл Бауър („Здрач“), Шийла Атим („Блудници“), Ивано Джеремия („Humans“), Джорджи Хенли („Хрониките на Нарния“), Алекс Шарп („How to Talk to Girls at Parties“) и Тоби Регбо („Reign“).

Стискаме им палци и хич не им завиждаме за отговорността и очакванията към тях, защото ще дойде време, GoT ще завърши своя цикъл под звездите и всички погледи ще бъдат вторачени в тези, които ще наследят завета на един феномен, противопоставил огън и лед.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Предисторията ще се конкурира със сериалът за Властелина. Ще бъде интересно

    1. Точно по тази причина спирам да го гледам. Нещо в повечко ми идват вече натрапените маймуни.

  2. Тоз пък, Ханко Брат… до сега в 7 сезона имаше точно двама негри с някаква третостепенна роля и то за по 3-4 епизода. Ти си много проЗт дебил. Спирай да го гледаш и без това си спрял между ушите.

  3. Аз взех да наваксвам :P. С изненада установих, че помня сравнително добре първите два епизода, които бях гледал преди почти от 8 години когато тръгна (малий, времето верно лети :(). Върви ми леко – напълно очаквано и за моя радост. Задържа интерес. Честно очаквах повечко мащаб, като се има в предвид колко много шум и престиж има около поредицата. Но първите два сезона си се чувстват обидно малокалибрени, и просто се стараят да създадат илюзия за нещо по-голямо. Повече интимни близки кадри в добре декорирани помещения. Битки с десет човека на кръст, дето подозирам на книга са масовки. За сметка на това продъкшън валютУ е видно – добре заснет (в повечето време).

    Някои от актьорите обаче са в трагично комични :(. Това Джофрито и Сансата са „страшна“ комбина :D. За сметка на това по-възрастните са прелест и за „гледане“, и за слушане. Като цяло мисля мога да разбера и усетя откъде произлиза любовта към сериала. Образите, бруталността, известната доза реализъм в рамките на жанра – т.е. сравнително логични избори и развитие, щипка фентъзи , обрати :). Засега съм на мнение – „очаквах повече“, но му се наслаждавам умерено.

    Имаше един черен дето се пускаше на Денерис. Не че ги броя, камо ли пък има значение :P. Различни националности с различни цветове на кожата бол вътре бе.