Откъде да започнем с неописуемите новини за най-новия откачен проект, за който научихме, наречен „10 Double Zero”. В главната роля на „хардкор екшъна”, дами и господа, ще видим Никълъс Кейдж. Сценарият е написан от един от главните сценаристи на „Зелената книга” – носителят на „Оскар“ Ник Валелонга, в партньорство с Пол Слоун, автор на „I Am Wrath”. Режисьор ще бъде Крисчън Сесма, чиито филми досега са излизали само директно на DVD.

10 Double Zero” е описван като екшън трилър за двама полицаи, които се наемат да преследват хора, които убиват други полицаи. Филмът е продаден на фестивала в Кан с невероятното описание „трилър, който смесва олдскуул мрачния подход на Майкъл Ман с иновативния стил на „Сикарио”, което веднага ни води до извода, че очакванията са напълно в рамките на нормалното и всички въвлечени имат много зряла самооценка.

За да не прекалим обаче със сарказма, ще кажем следното: неслучайно Никълъс Кейдж е легенда в Холивуд. Той може да е откачен, но си е заслужил нестихващия интерес на публиката, а в последната година даже си върна и уважението ѝ с главната роля, която направи в култовия феномен „Манди” и изключителното озвучаване на Спайдър-Ноар в „Спайдър-Мен: В Спайди-Вселената”. Кейдж е човек, който може да не правеше качествени филми доста години наред, но пък никога не бихме го обвинили в апатия. Той винаги е 100% Ник Кейдж и бихме го гледали до края на света как бива Ник Кейдж.

ник валелонга
Ник Валелонга

Доста по-скептично сме настроени към останалата част от екипа. Ник Валелонга може да спечели „Оскар“, но без значение кой какво мисли за „Зелената книга” като цяло, все пак това е историята на баща му – героят на Виго Мортенсен в реалния живот. Нямаме никакви други индикации за качеството на Валелонга като сценарист. Крисчън Сесма и Пол Слоун пък, щом им отворихме iMDB страниците и видяхме само плакатите на филмите, по които са работили, ни стана пределно ясно защо не са ни познати имена.

Но в крайна сметка какво от това? Не бихме отказали високобюджетен екшън с Никълъс Кейдж в главната роля никога. „10 Double Zero” освен това е описван от продуцентите си като „комерсиално насочен, направен, за да забавлява публиката по целия свят”, т.е. няма да се взимат прекалено на сериозно, така че да убият потенциалната забавна изтрещялост на проекта. А реално човек не знае откъде ще изскочи следващият „Манди”. Ето го и пълния синопсис:

Поставени на фона на задушаващата жега на Луизиана, двама полицаи поемат персонална вендета срещу убийци на други полицаи, но приближавайки се към разплитането на престъплението, те все повече се оплитат в конспирация вътре в полицейските среди, когато разследването започва да сочи към самите тях .

Снимките на „10 Double Zero” започват през юли. Ще се ослушваме за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *