Вчера Universal представиха първия трейлър на продуцирания от Blumhouse хорър „Get Out”, с който режисьорски дебют прави Джордан Пийл – едната половина от успешното и доста любимо нам комедийно шоу „Key & Peele”. Това може и да изглежда странно, но всеки, който е следил по-сериозно шоуто на Пийл и Кийгън-Майкъл Кий, знае, че двамата винаги са имали лек привкус към хорър темите, затова едва ли изборът на жанр е чак такава изненада. Друга тема, която сериозно вълнува Пийл (отново силно застъпена в поредицата му), е расизмът и той изиграва централно място и в първия му режисьорски опит.

С две думи, „Get Out” разказва за расово смесената двойка Крис (Даниел Калуя) и Роуз (Алисън Уилямс), чиято връзка достига до момента „запознаване с родителите”. Когато Роуз кани Крис да я придружи на уикенд в провинцията при родителите ѝ, изживяването се оказва дори по-притеснително, отколкото са очаквали. Първоначално Крис смята, че причината за неловката ситуация се крие в това, че е чернокож, но впоследствие открива далеч по-страшната истина.

Две неща. Първо, имаме чувството, че този трейлър разказа целия филм, и второ, почти всички колеги зад океана са доволни от видяното, но ние – колкото и да се напъваме – не откриваме нищо, което да ни допадне истински. Не го намираме за откровено лош, а просто не ни вълнува особено. Мяза ни на някаква пародия (той вероятно е, но идеята ни е друга) на „Степфордските съпруги”, но вместо с програмиране на роботи, с хипнотизиране на чернокожи. Няма да го отписваме съвсем де, ще му дадем шанс заради Джордан Пийл, който между другото е автор и на сценария.

плакат

Режисьор и сценарист на „Get Out” е Джордан Пийл, а в ролите са Даниел Калуя, Алисън Уилямс, Катрин Кийнър, Брадли Уитфорд, Кейлъб Лендри Джоунс, Кийт Станфийлд, Бети Габриел, ЛилРел Хоуъри и други.

Премиерата ще бъде през февруари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments