akira_taika_waititi_split_-_photofest_-_getty_-_h_2019

Игралната версия по мангата на Катсуширо Отоме „Akira” живее в своя собствен development hell от години и вече бяхме изгубили надежда, че някога ще видим този филм. Последно за него се чу през 2017, когато Даниел Еспиноза („Признак на живот”) и Дейвид Ф. Сандберг („Не гасете светлината”) бяха спрягани за режисьори. Тези планове очевидно са пропаднали и можем да ги добавим към огромния списък с имена пред и зад камерата, които са били част от проекта.

Warner Bros. Pictures обаче не се отказват и продължават опитите си да превърнат игралния „Akira” в реалност. Този път те не само имат потвърден режисьор, но и премиерна дата. Изборът им се е спрял на новозеландеца Тайки Уайтити, познат на публиката с филмите си „What We Do in the Shadows”, „Лов на диви хора” и „Тор: Рагнарок”. Плановете са филмът да дебютира по кината през май месец 2021 година. Дали най-после „Akira” ще стане реалност?

Признаваме си, че сме скептични. Твърде много пъти ни уверяваха, че нещата са сигурни и всичко се движи по план, след което настава пълно мълчание в продължение на години. Искрено се надяваме това да не е последната новина, която ще чуем и видим до следващото „сигурно” задвижване.

За момента не се знае абсолютно нищо около историята или главните действащи лица. Имаше слухове, че действието ще се премести в Щатите с американски персонажи, но това също беше преди прекалено много време, за да му се вярва сега. Единствено на този етап се знае, че Леонардо DиКаприо се е нагърбил с продуцирането.

Искрено се надяваме „Akira” да се получи качествен и адекватен филм, но ще можем да коментираме при наличие на малко повече информация и някакъв трейлър. Със сигурност ще следим развитието и ще ви информираме при първите кастинг новини или избор на история. За момента е сигурно (макар да знаем, че тук няма нищо сигурно), че Тайка Уайтити няма намерение да прави римейк на японската аниме класика от 1988, а собствена адаптация на мангата. Стискаме му палци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. То вече даже като се появи по сайтовете на кината, пак няма да е сигурно 😀

  1. Подобни филми, макар и най-често бидейки safe mode версии на оригиналите, имат положително влияние, защото запознават много млади хора с вече позабравени манга шедьоври. Току-виж някой решил да посегне към първоизточника и му дошъл акъла в продуханата от фейсбуци глава.
    Аз лично чакам с нетърпение някой да се досети да направи игрална версия на „Paprika“. И по възможност да възложи проекта на Дени Вилньов.