Докато очакваме да видим дали номинираният за „Оскар“ 2018 в категорията за най-добър чуждоезичен филм „A Fantastic Woman“ на Себастиан Лелио ще успее да се пребори за приза, получаваме първия трейлър на „Disobedience” – последния завършен проект на чилийския режисьор (в момента той, заедно с Джулиан Мур, работи по римейка на собствения си „Глория“), който беше показан в Торонто, където получи доста добри отзиви.

Сценарият на „Disobedience” е дело на Себастиан Лелио и ко-авторката на наградения с „Оскар“ „Ида“ Ребека Ленкиевич, които адаптират едноименния роман на Наоми Олдерман. Филмът разказва за проблематичната връзка между две жени, която е в противоречие с ценностите на ортодоксалната еврейска общност, към която принадлежат. В ролите са Рейчъл ВайсРейчъл МакАдамс и Алесандро Нивола, а по-добра представа за историята може да получите от трейлъра.

Може да ви прозвучи тъпо, но ни се струва, че филмите за хомосексуални отношения между мъже са доста повече от тези за жените, вследствие на което примерите за качествени такива също са повече. Доказателствен пример имаме и тази година в лицето на „Призови ме с твоето име“. А последният голям филм за любов между две жени, който привлече сериозно внимание, беше „Каръл“ на Тод Хейнс от 2015 г., да не говорим, че в доста отношения той беше разочарование.

Съдейки по видяното в трейлъра и на базата на предишните филми на Себастиан Лелио, смятаме, че „Disobedience” има шанс да се нареди сред добрите примери в тази категория и ще има какво интересно да каже за любовта между жените, тяхната чувствителност и не на последно място, малоумието на затворените патриархални и силно религиозни общности. Определено слагаме „Disobedience” в задължителните филми за годината.

За финал вижте и един плакат.

плакат

Режисьор на „Disobedience“ е Себастиан Лелио, който е и сценарист заедно с Ребека Ленкиевич, по едноименния роман на Наоми Олдерман. В главните роли ще видим Рейчъл Вайс, Рейчъл МакАдамс и Алесандро Нивола.

Премиерата на филма е 27 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *