Вече шеста година се точи мъчението около игралната адаптация на култовата аниме-класика „Akira”, дори имаше слухове за прекратяване на опита за реализирането й. Преди повече от половин година беше последното раздвижване, на което обърнахме внимание – и то най-вече заради концептуалните рисунки и идеята за ангажиране на Джъстин Лин.

В момента идеята отново е събудена и Warner Bros. са редуцирали списъка с потенциални режисьори (след като през годините разговаряха с кого ли не, от Кристофър Нолан до Жауме Колет-Сера) до две имена – Даниел Еспиноза („Признак на живот”) и Дейвид Ф. Сандбърг („Lights Out”).

Все още липсва официален синопсис – в новините по темата до момента сме споменавали, че се очаква локацията на действието да е преместена от Токио в Ню Манхатън, а адаптацията да се базира на манга-книгите от 1 до 3. Сигурно ще има постапокалиптични разрушения, надяваме се да срещнем и двамата добри приятели Канеда и Тетсуо, както и необяснимата, чудовищна сила, позната като Акира, но… Марко Дж.Рамирес („Sons of Anarchy”, „Orange is the New Black”, „Da Vinci’s Demons”, „Daredevil”) не е споделил подробности по сценария, върху който работи в момента… А ако все така продължават да се „развиват в застой” нещата около проекта, надали този сценарий ще остане последен и окончателен…

Неведнъж сме изказвали дълбоките си резерви по отношение на абсолютно ненужните холивудски адаптации, особено на японски култови анимета. Няма да прехвърляме за пореден път примери по темата (очакваме със свито сърце версията на „Ghost in the Shell” със Скарлет Йохансон!) – просто ще ви подсетим, че може да си потърсите и видите отново филма на Катсуширо Отомо от преди… 29 години!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. А след като приключи с „Акира“, Милър може да се захване и с „Юмрукът на северната звезда“, който пък е инспириран именно от култова поредица на австралиеца – „Лудия Макс“.

    1. Навремето толкова много се кефех на „Юмрукът“. Благодаря, че ме подсети за него. Милър може да направи страхотен филм от него.