След няколкомесечно рекламно затишие, последвало първия трейлър на „Мъже в черно: Глобална заплаха“ („Men In Black International”), Sony се сетиха, че имат филм да продават – колкото и разпознаваема марка да е „Мъже в черно“, тя отдавна не е присъствала на големия екран и определено този своеобразен рибут/продължение има нужда от сериозно маркетингово побутване. Затова представиха цели два нови трейлъра, предназначени за пазарите извън територията на Съединените щати.

Подробностите за сюжета все още са доста оскъдни, като единствената официална информация е, че в това ново приключение Мъжете (и жените) в черно, които винаги са ни пазили от боклука на Вселената се отправят към Лондон, за да се изправят срещу най-голямата глобална заплаха до момента – къртица в тяхната собствена организация. Но не се притеснявайте (или пък за съжаление?), не става дума за шпионски игри от типа „Дама, поп, асо, шпионин“, все пак говорим за „Мъже в черно“ и както е видно от рекламите, заплахата все пак има извънземен характер. Вижте.

Яд ни е, че изгледахме и втория – принципно не е чак толкова по-лош от първия, но музиката в такава голяма степен не ни допада и ни дразни, че поваля цялото ни впечатление. А когато това впечатление изначално не е кой знае колко положително, отрицателният ефект е налице. Принципно, в тези две реклами (за разлика от най-първия трейлър, който ни изглеждаше като пародия на MTV) откриваме доста повече елементи, които ни допадат (в това число двамата злодеи и триръката Ребека Фъргюсън), но те не са достатъчни, тъй като има два пъти повече такива, които не ни харесват.

Ще се повторим като кажем, че сме фенове на поредицата „Мъже в черно“ и много ни се иска „Мъже в черно: Глобална заплаха“ да не е разочарование. Другата причина, поради която искаме да се получи, е Крис Хемсуърт – доста ни радва и смятаме, че тази роля му отива. Жалко само, че няма качествен противовес в лицето на Теса Томпсън. Просто динамиката помежду им не е като при Уил Смит и Томи Лий Джоунс. Виж ако беше в екип с Ема Томпсън щеше да е чудно – спокойно Лиъм Нийсън можеше да е директорът. Но както и да е. Стискаме палци за нещо стойностно.

плакат

Режисьор на „Мъже в черно: Глобална заплаха“ („Men In Black International”) е Ф. Гари Грей („Италианска афера“, „Straight Outta Compton”, „Бързи и яростни 8”), а сценарият е дело на Арт Маркъм и Мат Холоуей („Железният човек“, „Трансформърс: Последният рицар“), по образи създадени от Лоуел Кънингам. Продуценти са Уолтър Ф. Паркс и Лори МакДоналд, а Стивън Спилбърг отново е изпълнителен продуцент заедно с Бари Зоненфелд. В ролите са Крис Хемсуърт, Теса Томпсън, Лиъм Нийсън, Ема Томпсън, Ребека Фъргюсън, Кумейл Нанджиани, Рейф Спол и др.

Българската премиера е на 21 юни 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *