След пълния провал на безумния (дори и за стандартите на Роланд Емерих) Moonfall и рухването на идеите за няколко продължения, германският майстор на катастрофичния блокбастър подхваща нов амбициозен проект, като този път подхожда от малко по-различна посока. Емерих обединява сили с Джером Ву, работил по World of Warcraft, Тони Танг от онлайн играта Warframe и продуцента на The Thirteenth FloorМарко Уебър за създаването на Space Nation – мултимедиен франчайз, който ще включва онлайн игра, телевизионен сериал и поредица от късометражни анимации.

Първата стъпква от проекта е Space Nation Online – massively multiplayer online role-playing game, в която играчите влизат в ролята на капитани на космически кораби. Те се отправят на пътешествие, за да разкрият мистериите на клъстера Теликос, където се потапят в събития с измеренията на грандиозна космическа опера. Действието е ситуирано във вселена, обитавана от извънземни видове, управлявани от три главни фракции с различни идеологии и цели.

Алфа тестът на играта е предвиден за този август, а официалният старт се очаква през второто тримесечие на 2024. А ето как ще изглежда играта: 

Въпреки че в редиците ни се намират геймъри, това, което най-вече ни интересува в Space Nation, е телевизионният сериал, но за него ще трябва да почакаме. И честно казано, нямаме против – отдавна сме загубили всякаква вяра в Емерих и предпочитаме да го видим първо да се пробва с игра, където ще помагат доста качествени хора, отколкото да се изложи със слаб сериал и после всичко останало да отиде в канавката. Нагледали сме се на провали от подобен тип.

Ето какво споделя Роланд Емерих за проекта:

Нарастващият интерес на Холивуд към видеоигрите е отражение на по-широкото признание на популярността на игрите и потенциала им за разказване на истории. Експанзивната вселена, която изграждаме в Space Nation, е огромна възможност, с иновативни нови форми на разказване на истории, да завладеем публиката, без значение по какъв начин консумира своето забавление. 

Да видим какво ще стане от този проект. Междувременно Емерих работи по сериал, озаглавен Those About To Die, който ще представи сложния и корумпиран свят на зрелищните гладиаторски битки в древен Рим. В една от главните роли ще видим Антъни Хопкинс като Веспасиан, който оглавява Флавиевата династия и е император на Рим по времето, в което ще се развива действието. Имаме обещания за много насилие и предателства, както и фокус върху грубата реалност на древната цивилизация. 

Ще следим и двата проекта за подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *