Честно казано, надявахме се следващия път, когато пишем за предстоящия 25 филм за 007, вече да имаме официално заглавие и да престанем да го наричаме „Бонд 25“, но ето че продуцентите официално обявиха кои актьори ще участват и дори малко информация за сюжета, но заглавие все още няма. За сметка на това, останалите неща, които научихме от организираното в Ямайка събитие, на което присъстваха режисьорът Кари Фукунага и продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Г. Уилсън, заслужават един бърз ъпдейт, затова се включваме с по-важните неща.

Като начало, „Бонд 25“ ще започне с оттеглилия се Джеймс Бонд, който си почива и си живее живота в „невероятна къща“ в Ямайка, която може да видите на снимката по-долу. Броколи сподели, че за тях „Ямайка винаги е бил духовният дом на Бонд“ – голяма част от романите на Иън Флеминг са написани в дома му на острова, така наречената „вила Goldeneye“, където всъщност се проведе събитието. Вижте как ще изглежда споменатата къща, а след това и кратичкия на този етап официален синопсис.

bond-25-cast-announced-and-story-details-revealed2

Бонд не е в активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Но покоят му е нарушен от пристигането на стария му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ, който има нужда от помощ. Мисията е да спаси отвлечен учен, но се оказва много по-опасна от очакваното и отвежда Бонд по следите на загадъчен злодей, въоръжен с опасна нова технология.

Официално беше потвърдено завръщането на Леа Сейду, Рейф Файнс, Бен Уишоу, Наоми Харис, Рори Киниър и Джефри Райт в ролята на колегата на Бонд от ЦРУ Феликс. Както вече сме обсъждали, завръщането на част от тези актьори е абсолютно очаквано, но трябва да се отбележи, че доколкото си спомняме, Леа Сейду е първото момиче на Бонд, което ще получи тази чест… освен ако не „спрат да я дават“ много бързо, разбира се. Възможно е франчайзът най-накрая да е решил да се отнесе с малко повече уважение към женските си персонажи, подобно на последните филми от „Мисия невъзможна“ поредицата, но малко се съмняваме.

Сред новите актьори в „Бонд 25“ ще са официално потвърдените Дали Бенсалах, Били Магнусен, Ана де Армас, Дейвид Денсик, Лашана Линч и разбира се, Рами Малек като основния злодей. Ето какво съобщение беше записал той за събитието в Ямайка:

Да го ожалиш направо, горкия човек, работи в Ню Йорк и не може да отскочи до Ямайка. Както и да е, да преминем към останалите подробности, които научихме или бяха потвърдени: Скот Бърнс и Фийби Уолър-Бридж са сценаристи (преправят сценария, първоначално написан от Джон Ходж и преработен от Нийл Първис и Робърт Уейд), а снимките започват на 28 април и ще са в Ямайка, Норвегия, малкото италианско градче Матера, Лондон и разбира се, Pinewood Studios. Също така, за първи път част от филм за Джеймс Бонд ще се снима с IMAX камери.

Засега това са подробностите, които знаем и са официално потвърдени, но съвсем скоро ще има още. Ще се включваме с всичко по-важно, а да се надяваме, че скоро ще имаме и заглавие. Не че „Бонд 25“ не е пределно ясно, а и кратичко, но е крайно време за нещо по-сериозно.

Премиерата на „Бонд 25“ е 3 април 2020 (8 април в САЩ).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *