куентин тарантино

Вчера Sony представиха постер на предстоящия девети филм на Куентин Тарантино и си помислихме (доста развълнувани пред перспективата), че той веднага ще бъде последван и от очаквания първи трейлър. Уви, това не се случи веднага, и тази сутрин, когато пишем новината, той все още не е факт (възможно е обаче, в момента, в който четете да е дебютирал) и затова обръщаме внимание само на плаката.

Две неща си заслужава да отбележим по адрес на този постер, украсен от фигурите на Леонардо ДиКаприо и Брад Пит. Първо, доста е… грозен и нескопосан – изглежда като правен от човек с не много добри познания в изкуството на плаката и фотошопа (и в нета вече циркулират забавни меми) и второ, потвърждава това, което предположихме, покрай дебюта на последните снимки от филма, а именно, че официалното изписване на заглавието е с многоточие – „Once Upon a Time… in Hollywood“.

Преди да видите плаката, припомняме, че „Once Upon a Time in Hollywood“ ни отвежда в края на 60-те години на ХХ в. в Холивуд и разказва за бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън (ДиКаприо), който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик – Шарън Тейт (Марго Роби)…

плакат

Надяваме се първият трейлър да е по-сполучлив от този постер, но какъвто и да е, ние сме на линия. Просто не съществуват рекламни материали, без значение колко грозни и лоши, които да ни откажат да гледаме този филм. Куентин Тарантино е един от малцината режисьори, които напълно са заслужили доверието ни и бихме гледали всичко тяхно без каквито и да (или както вече казахме, с каквито и да е) реклами. И това даже е някакъв understatement.

Режисьор и сценарист на „Once Upon a Time… in Hollywood“ е Куентин Тарантино, а оператор е Робърт Ричардсън („JFK“, „Авиаторът“, „Омразната осморка“, „Гадни копилета“). В главните роли ще видим Леонардо ДиКаприо, Брад Пит, Марго Роби, Ал Пачино, Брус Дърн, Тимъти Олифант, Тим Рот, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел, Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Емил Хърш, Люк Пери, Клифтън Колинс младши, Кийт Джеферсън, Никълъс Хамънд, Скут МакНейри, Джеймс Марсдън, Джулия Бътърс, Деймън Хериман, Румър Уилис и др.

Българската премиера е на 8 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Само да вметна лека поправка. Не е ли Once Upon a Timе in…… Hollywood“, а не „Once Upon a Time… in Hollywood“
    Има разлика 😉
    П.С. Не съм тръгнал да се заяждам.

  2. Прозявка … да ги бяха пуснали заедно с трейлъра пак нямаше да ми направят силно впечатление, но по щеше да се ядва. Сега само залъгват глада с трохи…