rm-20220101

Честита нова година! Традиционно по време на коледните и новогодишните празници няма кой знае колко интересни филмови и ТВ новини – вика му се „slow news day“ – затова обръщаме внимание и на неща, които сме пропуснали. Такъв е случаят и с появилия се преди няколко дни първи концептуален поглед към предстоящата екшън-фантастика на Зак СнайдърRebel Moon“.

Филмът разказва за мирна колония на ръба на галактиката, която е заплашена от армиите на тиранина регент Вализарий (Balisarius – вероятно алюзия с един от най-великите военачалници на Римската империя Флавий Велизарий). За да се защити, колонията изпраща млада жена с мистериозно минало (в ролята влиза София Бутела) в търсене на воини от съседните планети, които да им помогнат в битката с безчетната армия на Вализарий.

Ето концептуалната рисунка, разпространена лично от Зак Снайдър (чрез своя Vero акаунт), който споделя, че продукцията върви с пълна сила и се очаква снимките да започнат до няколко месеца.

zack-snyder-rebel-moon-concept-art

Рано е да се коментира каквото и да е, но видяното не ни изненада особено и попада точно в установения визуален стил на Зак Снайдър. Забелязваме и елементи от цитираните от него като вдъхновение „Star Wars” и Акира Куросава – режисьорът израства като фен на междузвездната вселена и филмите на японския майстор, и на фантастиката и гигантските приключения като цяло.

Единственото, което ни притеснява около „Rebel Moon“ в този момент, е, че Снайдър има надежда филмът „да се превърне в „голямо IP и вселена, която да се разширява“ – нещо като „Army of the Dead“ с няколко предистории, „spin-off“-и и т.н. А ние казваме аман от планове за вселени, още преди да е излязъл един филм. Иска ни се Снайдър, а и всички останали, просто да снимат нещо оригинално без идея за продължения и франчайзи.

Режисьор на „Rebel Moon“ е Зак Снайдър („Зората на мъртвите“, „300“, „Пазителите“, „Батман срещу Супермен“, „Army of the Dead“), който е и сценарист заедно с Шей Хатън („Джон Уик 3“, „Army of the Dead“) и Кърт Джонстад („300“).

Снимките на филма се очаква да започната до няколко месеца, а премиерна дата все още не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. Има потенциал. Но този потенциал може да бъде реализиран само ако Снайдер се съсредоточи върху режисирането и остави писането на сценаристите. Ако това не се случи резултата ще е от рода на Army of the Dead който на сценарно ниво беше мега зле.
  Разбира се всеки филм има потенциал и да не е хубав. Този не прави изключение.

 2. Честита Нова Година на всички от Операционната, както и на всички потребитлели на сайта. Бъдете Живи и здрави иви пожелаам късмет и успех през новата година и да се „караме“ и спорим повече за филми и кино!
  Относно снимката. Кефи ме, изглежда яко, особено с пиластрите с руни…
  Дано излезе, читам филм. Зак го може.

 3. За много години, явно за Дринов няма почивен ден. Иначе проекта изглежда обещаващ

  1. Стига да не ги изместят за 2023та 🙂