Помните ли колко готин беше „Сексът и градът“, преди да го съсипят с ужасни филми и ненужни продължения като „Просто ей така…“? И ние помним и много ни е яд, че все по-рядко виждаме на екран забавни, смели и провокативни проекти, които отправят поглед към темата за секса в по-зряла възраст. Точно затова с радост приветстваме предстоящия шведски сериал на HBO Max „Похот“ („Lust“), който представлява „скандална и болезнено честна комедия за четири жени на средна възраст от Стокхолм, които се борят да поддържат либидото си живо в един сексуално фрустриращ свят“.

В центъра на историята е Анет (София Хелин) – социолог в сферата на общественото здравеопазване, която трябва да проведе проучване „Сексът е път към здравето“. Покрай поставената ѝ задача, тя и нейните приятелки от училище Надя, Елен и Мартина започват да преценяват собствения си сексуален живот. Оказва ли влияние добрият секс (или липсата му) върху щастието на шведските жени над 40? Кариера, деца, бракове, разводи, независимост, здраве, добра фигура, кариера – дали всички тези неща не са изтласкали извън полезрението ни секса?

Според официалното съобщение, „Похот“ осветява недостатъчно изследвания свят на женствеността над 40 години, а сюжетът балансира между лекомислената комедия и по-сериозния фокус върху теми като сексуален тормоз, брачни консултации и запазване на идентичността във връзката.

Похот“ беше показан в рамките на Берлинале преди няколко дни, а широката му премиера предстои на 18 март. По този повод получаваме и първия трейлър. Вижте го.

Заповядайте на хлъзгавата наклонена плоскост към смъртта. По някакъв начин  „Похот“ ни напомни за страхотния „Another Round“ – само заменяме алкохола със секс и в ролите са жени, а не мъже. Ако беше американска продукция, щяхме да имаме известни съмнения за дълбочината и качеството, с които ще бъдат разглеждани всички споменати по-горе теми, но сериалът е шведски и притесненията са абсолютно несъществени. Допълнителен плюс към темите, които ужасно ни харесват, е, че видяното в трейлъра ни допада много и директно слагаме „Похот“ в списъка ни със задължителни.

Режисьор на осемте епизода на „Похот“ е Ела Лемхаген („I’ll Be Home for Christmas“). Сценарият е на Франс Милишич Виклунд, съвместно с Аса Калмер, Юлия Дуфвениус, София Хелин и Аня Лундквист. В ролите са София Хелин, Аня Лундквист, Джулия Дуфвениус, Елин Клинга, Бьорн Бенгтсон, Антон Форсдик, Данило Бехерано и др.

Всички осем епизода на „Похот“ („Lust“) ще дебютират на 18 март в стрийминг платформата HBO Max, която ще бъде достъпна у нас от 8-ми март, когато ще замени HBO GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments