А беше време, в което именно тазгодишният носител на „Златен Лъв” се занимаваше с големия червен демон от преизподнята… Lionsgate пуснаха първи официален поглед към Дейвид Харбър в ролята на Хелбой и нещата изглеждат повече от прилично. Не твърдим, че сме от консерваторите, които са „влюбени” в Рон Пърлман – просто уважаваме творенията на любимия ни Гийермо дел Торо и ни е малко странно как Нийл Маршал („The Descent, „Doomsday”, „Game of Thrones”) ще успее да вдъхне живот на създанието, родено във въображението на Майк Миньола.

Негови съсценаристи за подготвяния рибуут са Андрю Косби („Eureka”) и Кристофър Голдън, а ние чинно и прилежно сме споделяли, че страхотният Иън Макшейн ще влезе в ролята на професор Брум, приемният татко Хелбой, както и за включването на Мила Йовович като злодей/ка във филма. Какво точно ще прави в „Hellboy”-рибуута Саша Лейн (от „Американски мед”) – това все още не е ясно, нейната героиня е отгледана от феи, които явно са злобнички, след като се налага червеният здравеняк да я „спасява”. Вижте как ще изглежда (след сериозно напомпване) полицай Джим Хопър от „Stranger Things” в ролята на Хелбой.

Ето какво споделя актьорът за своята интерпретация на комиксовия образ:

Има някои неща, които ще направя по различен начин. Хелбой е същият герой от комиксите, който познаваме и от превъплъщението на Рон, и въпреки, че ще бъдат запазени много елементи, аз мисля, че подходът ще бъде съвсем различен – ще обърна внимание на различни акценти от тези, които са вече познати на публиката. Много ми харесва „супер-мачо”-то, който е Рон в ролята на Хелбой – забавно е, но в някои случаи Хелбой ще трябва да доказва, че е лъв, да извисява глас. По по-различен начин третирам неговите възможности или неговите способности за измъкване от ситуации (не е много опитен в това отношение).

Спецове по комиксите твърдят, че с тази визия се заявява супергеройско развитие на персонажа и историята, докато в традиционните комикси Хелбой е рисуван по-често като не толкова самоуверен, по-„изхабен” и дори „преследван от демони” демон. Е, подобен образ надали ще привлече броя зрители, на който се надяват Lionsgate с този нов рестарт на сюжетната линия за „създанието от Ада, призовано от нацистки окултисти в края на Втората световна война”.

Очаква се „Hellboy” (няма как да не бъде категория R!) да се появи на кино (евентуално) на 11 януари 2019 година. Вероятно скоро ще видим и (много) повече от една снимка на червения гигант – все пак част от снимките ще се реализират и у нас…

hellboy

hellboy-2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Същият е като Рон Пърлман поне на първата снимка, втората ми харесва повече. Имам известни очаквания, не се кланям толкова на Дел Торо, а и първият „Hellboy“ е доста посредствен.

  2. Ох, ако още някъде прочета, че бил „същия като Рон Пърлман“, ще се нарежа. Същия е като Хелбой, няма колко по-различен да бъде. Макар да съм скептичен към самия филм, най-вече защото го снимат в кирливата България, съм напълно окей с Дейвид Харбър в ролята. Даже изглежда доста badass. Друг е въпросът, че винаги ще ме е яд, че Гийермо така и не направи завършващ трети филм.

    1. Тоест, искаш анимационен филм? Да, връзва се с натурата ти. 😀 И, да – ти също си еби майката. 🙂

    2. Дел Торо беше казал, че е щял веднага да го направи ако беше мултимилионер . Трябваха му само 150 млн. $ 🙂

  3. Не знам защо, и аз заради бюджета, и това че се снима тук, очаквах бутафория, но много ми харесва как изглежда.
    Дано и филма си струва, но все още съм песимист.
    И аз съм фен на Дел Торовия Хелбой, и аз съжалявам за липсата на 3-ка