Римейкът на абсолютната култова класика „The Toxic Avenger” е проект, който следим от началото на съществуването на сайта, но който така и не стигна до екран. Последно писахме за него през есента на 2016, когато за режисьор беше определен Конрад Върнън, но за пореден път това не доведе до нищо. Сега проектът възкръсва отново, като този път шансовете най-накрая да видим филма са по-големи отвсякога.

Причините да смятаме, че този път римейкът на „The Toxic Avenger” може да се случи, са, че в края на 2018 филмовите права преминаха в ръцете на доста сериозната компания Legendary Pictures, които имат солидни финансови възможности и изглежда нямат търпение да започнат работа по проекта. Само няколко месеца след придобиването на правата, те вече имат назначен нов сценарист и режисьор, който според информация на Variety е Мейкън Блеър.

toxic-avenger

Блеър, когото ние харесване адски много, е познат най-вече като актьор от филмите на Джеръми Солние „Murder Party”, „Blue Ruin” и „Green Room”, но през 2017 той доста успешно се прехвърли зад камерата със симпатичния си дебют „I Don’t Feel at Home in This World Anymore”, който спечели голямата награда на журито в Сънданс. Според нас той е отличен избор заради начина, по който комбинира спокойствие, интензивни емоции, насилие и комедия.

В случай, че не сте запознати и не сте попадали на предишните ни новини по темата, оригиналът „The Toxic Avenger” е дело на емблематичните Troma Entertainment в лицето на Лойд Кауфман и Майкъл Херц и разказва за младия Мелвин Джунко, който след като е бутнат във варел с токсични отпадъци, мутира в обезобразен свръхчовек, който използва огромната си сила, за да бори неправдата.

The Toxic Avenger” е забавна B-movie евтинийка с прилично количество gore и голотии, точно както си трябва. Освен това е пародия на супергеройския жанр и определено ще бъде актуален. Ако Мейкън Блеър не прави компромиси със собствения си стил и запази духа на оригинала и ако на Legendary не им хрумнат тъпи идеи за смекчаване на тона, може да се получи нещо любопитно. Както и досега, ще следим развитието на проекта, ако има такова, разбира се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Hold the Dark е абсолютен боклук, така че вече съм по-скептичен към него и Солние. Но Green Room и Blue Ruin са чук 🙂