Порядъчният успех на безпардонно идиотската анимация „Sausage Party” беше изненадващ за много и докато ние все още се каним да го гледаме, единият от режисьорите ѝ – Конрад Върнън – се е впрегнал да работи по подготвяния от години римейк на култовия 80-арски комедиен хорър „The Toxic Avenger”.

За незапознатите, оригиналната кървава B-movie сгурия разказва историята на окаян ученик, който бива изхвърлен във варел с токсични отпадъци. Той оцелява мъчителните изгаряния с един страничен ефект: при контакт с химически вещества, младежът се превръща в чудовище със свръхчовешки сили.

The Toxic Avenger” е поантата на жанрови извращения, чийто отличителен белег е, че са толкова гадни, че чак са забавни. Историята на младия Мелвин, продуцирана от независимата компания Troma Entertainment на Лойд Кауфман и Майкъл Херц, е пародиен коментар на супергеройския жанр и е съвсем очевидно защо би била релевантна днес.

През 2013 г. се говореше за римейк, с чиито сценарий и режисура щеше да се заеме Стийв Пинк („Джакузи: Машина на времето“), а Арнолд Шварценегер се гласеше за една от главните роли, но проектът се разпадна в зародиш. Продуцентите Акива Голдсман, Ричард Саперстейн и Чарли Коруин обаче явно не са загубили надежда и ето че филмът най-сетне се кани да влезе в пред-продукция, а Саперстейн ентусиазирано споделя, че:

Конрад Върнън е подривен комедиен гений. Перфектният режисьор, който да вдъхне нов живот на иконоборческия франчайз.

Върнън също има кратък коментар:

Възможността да претворя любима култова класика от ученическите си години е чест. Токси е ъндърграунд икона. Любимият ми вид!

Ако нямате никаква представа за какво иде реч и след прочетеното не сте заинтригувани, то ви препоръчваме да си причините въздългия и умопомрачителен трейлър:

 

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *