Леонардо ДиКаприо и Мартин Скорсезе са страхотен екип (няма да изброяваме съвместните им заглавия, ще е обидно за читателите ни) и затова преди доста време се зарадвахме, че се задава един особено обещаващ техен проект – „The Devil in the White City“, екранизация по книгата на Ерик Ларсън, чиито права актьорът закупи чрез продуцентската си компания „Appian Way“ още през далечната вече 2010. За съжаление, тогава нещата не се получиха, нито пък през 2016-та, когато Скорсезе отново подклади надеждата ни.

Сега научаваме, че „The Devil in the White City“ възкръсва под малко по-различна форма – минисериал на Hulu, на който ДиКаприо и Скорсезе ще са изпълнителни продуценти. За тези, които не са чели книгата на Ларсън, тя разказва за прословутия Х. Х. Холмс, известен като един от първите серийни убийци на Америка, и едновременно с това проследява създаването на Световния панаир в Чикаго през 1893 г., където Холмс е намирал многобройните си жертви. Звучи повече от любопитно – историята на Холмс неслучайно винаги е вълнувала Холивуд, а и книгата, чието пълно име е „The Devil in the White City: Murder, Magic, and Madness at the Fair That Changed America“, е многократно награждаван бестселър.

От една страна се радваме, че екранизацията на „The Devil in the White City“ най-накрая ще се получи и като че ли комбинирана история на Холмс и архитекта на Световния панаир Даниъл Х. Бърнам е доста подходяща за мини-сериал. Но в този вариант на проекта шансовете Мартин Скорсезе да режисира и Леонардо ДиКаприо да участва са направо смешни.

Преди десетилетие, когато актьорът и продуцент закупи правата, идеята беше той да играе Холмс, но това така или иначе изглежда доста малко вероятно, защото годините се трупат и не прощават дори на Лео. Ако „The Devil in the White City“ беше останал като кинопроект, ДиКаприо можеше да изиграе една от другите главни роли, но сега явно ще търсят други актьори – представяте ли си Леонардо ДиКаприо в сериал на Hulu? И по-странни неща са се случвали, но ако имаше такива планове, вероятно щяхме да сме чули вече. Същото важи и за Мартин Скорсезе като режисьор, но поне и двамата остават част от проекта като изпълнителни продуценти.

Надяваме се скоро да научим още нещо за „The Devil in the White City“ и да са добри новини. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всичко, до което тези двамата се докоснат е злато, така че ще се гледа!