Джон Кюсак е Едгар Алан По

От Comingv Soon (чрез личния Twitter акаунт на Кюсак) съобщават, че той ще изпълни ролята на легендарния поет и писател Едгар Алан По във филм озаглавен “The Raven”.

Въпреки че в конкретния “туит” не се споменава кой ще бъде режисьор на филма, от “ComingSoon” са убедени, че става въпрос за Джеймс Мактийг (“V като Вендета”), който е потвърдил пред тях в интервю по случай последния му филм “Нинджа убиец”, че следващият му проект ще бъде озаглавен “The Raven”. Също така, той споделя, че това няма да бъде директна екранизация на поемата, а по-скоро трилър за сериен убиец – „амалгама между истории на По и “Седем” – в който По трябва да разкрие поредица от убийства, свързани с негови истории.

Действието на филма, ако не бъркаме сериозно, ще обхваща последните пет дни от живота на По – причините за неговата смърт все още са неизвестни – и ще се развива в Балтимор през 1850 г.

„Амалгама между истории на По и “Седем”? Дайте го насам! Вярно, че Кюсак не ни пълни душата, но пък винаги сме го харесвали и смятаме, че с правилния режисьор нещата могат да се получат. А смятаме, че Мактийг, въпреки че ни разочарова с “Нинджа убиец”, е точният човек за случая. “V като Вендета” имаше перфектна, мрачна атмосфера и визия, и не на последно място, отлични изпълнения. Точно това, което според нас трябва да видим в “The Raven”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ще го чакам с интерес! Не съм чел много от По, но това което съм чел е добро и дано да се получи филма.

    Сещам се за подобен филм с Хърбърт Уелс и Джак Изкормвача – Time After Time ( не си спомням как го превеждаха у нас).

  2. Може и вече да си проверил, но ей това – http://www.imdb.com/title/tt0080025/ . С Малкълм Макдауъл и Дейвид Уорнър. Приличен филм, но с много зле (дори и за времето си) спец ефекти. Прожектирали са го у нас, но под какво заглавие, ще трябва да попитам някой по-помнещ…