Леонардо Дикаприо "The Devil In The White City"

Холивуд отдавна се кани да заснеме историята на доктор Х.Х. Холмс, известен като един от първите серийни убийци на Америка, примамвал и измъчвал жертвите си в своя „Убийствен замък”. Холмс е герой и на бестселъра на Ерик Ларсън, „The Devil In The White City”, който проследява едновременно „кариерата” на Холмс и създаването на Световния панаир в Чикаго през 1893 г.

Както казахме, интересът към историята на Холмс не е отскоро. Преди няколко години, Дейвид Финчър за кратко се интересуваше от екранизирането на книгата, както и Том Круз, който се опита да закупи правата с идеята да изиграе известния убиец, подозиран в около 200 убийства (но признал едва за 27, само девет от които доказани), а по същото време, Леонардо Дикаприо организира свой собствен, паралелен проект, който не разчита на книгата, а на документи по случая, които са обществено достояние.

Сега обаче, според Deadline, Дикаприо официално се е добрал до правата за екранизиране на книгата, чието пълното заглавие всъщност е „The Devil in the White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America” и продуцентската къща „Appian Way”, заедно с „Double Features” ще работят по бъдещия хит.

Нашият съвет е да не чакате със затаен дъх – първо трябва да се намери сценарист, които да адаптира книгата, после да се избере подходящия режисьор и не на последно място, Леонардо трябва да намери пролука в натоварената си програма, преди да започнат снимките.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ахахаха… не, не ми е смешна новината. Смешно ми е името 🙂 Дали ще е по-дълго и по-затрудняващо Дейвид Летърман като произношение от това на… "Борат: [you know…]" 🙂

    ROFL!