Документалната кино поредица на Стаси Айви ще ни пренесе на снимачната площадка на криминалния сериал „Случаите на Франки Дрейк” в Торонто, където този път се срещаме с хората зад кадър. Сценаристът Керъл Хей и продуцентите Джеймс Хърст и Кристина Дженингс споделят как измислят историите на епизодите и създават световете, които виждаме в сериала с четири дами в главните роли. Дженингс разказва:

По време на Първата Световна война в Канада и много други държави по света, жените трябва да престанат да бъдат само домакини и да влязат във фабриките и да започнат да работят, защото мъжете ги няма. За един дълъг период от време те са основна работна сила и когато мъжете се връщат, очакват, че жените ще се приберат обратно вкъщи. Но те казват “не, харесва ни да работим, да сме самостоятелни, да имаме собствени апартаменти”. Винаги сме търсили тази искра в историята, при „Криминалните случаи на Мърдок” това бяха книгите, на които е базиран сериалът, при „Случаите на Франки Дрейк” – беше това движение през 20-те години.

Повече вижте във видеото:

В следващия епизод Стаси Айви и фотографът Диляна Флорентин ни пренасят в къщата на актьора Адамо Паладино. Той е от италиански и английски произход и отива към Америка още като тийнейджър. Участвал е в епизод на хитовия сериал „Приятели” и признава, че по онова време не си е давал сметка колко важно е било това. Адамо разказва защо е сменил името си за една година, кога е бил на снимки в България и как можеш и в злодеите да намериш човешки качества. Застава и пред апарата на Диляна Флорентин за специална сесия. Вижте го тук:

https://www.youtube.com/watch?v=llQ6QRKiKfA

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. The question has to be asked: защо никога няма грам коментари под сводките на Cinema Confidential ?