Досега май не сме имали повод да споменем изключително интересния подкаст „Serial“, чийто първи сезон беше невероятно популярен и така запозна много хора – и нас самите – с един доста любопитен действителен случай: изчезването и убийството на 18-годишно момиче през 1999 г. и последвалото осъждане за престъплението на нейния бивш приятел Аднан Сайед.

Случаят е не само интересен и присъдата противоречива, но и историята все още не е завършена, макар че ще се опитаме да не изпадаме в подробности в тази новина. А тя е по повод първия тийзър на документалния минисериал „The Case Against Adnan Syed“ на HBO, който се очаква тази пролет.

Режисьор на „The Case Against Adnan Syed“ е номинираната за „Оскар“ Ейми Бърг („Deliver Us from Evil“), която подготвя минисериала от 2015 г. Тя се завръща към изчезването на Хей Мин Лий, предшестващите го събития и последвалото разследване, чак до днес. Няма нужда да изпадаме в повече подробности, долният тийзър е достатъчно красноречив. Дано скоро видим по-дълъг и подробен трейлър, но засега оставаме повече от доволни.

Изглежда много любопитно, особено за фенове на „Making a Murderer“ като нас (а и на жанра въобще). Също така, дори за запознатите с историята или подкаста ще има достатъчно изненади – „The Case Against Adnan Syed“ представя нови улики, а създателите са имали безпрецедентен достъп до Сайед, семейството му, адвокатите му, приятели и учители на Сайед и Хей Мин Лий, както и до членове на полицията на Балтимор.

Също така, както вече споменахме, историята не е завършена, но сега няма да изпадаме в подробности защо и как. Просто ще гледаме четирите части на „The Case Against Adnan Syed“ при първа възможност и се надяваме сериалът да не е прекалено предубеден нито в едната, нито в другата посока.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *