През изминалите дни се проясни стратегията на Warner Bros. относно филмите от основната и разширената киновселена на DC. Самостоятелният филм с участието на Джаред Лето като Жокера остава в плановете на студиото, но вчера те потвърдиха и  другия им солов проект, в който главната роля на архизлодея ще се изпълнява от Хоакин Финикс и който ще предложи по-сериозни, реалистични нюанси от живота на „отритнат от обществото мъж“. Изключително любопитно начинание, което взима единствено персонажа на Жокера от комиксите, и го поставя в нова оригинална драматургия, позиционирайки се малко встрани от скъпите хитове „Лигата на справедливостта” и „Жената чудо”, както и от непрестанно променящия се проект за „The Batman„.

Бюджетът на все още неозаглавения филм ще е по-скромен от тези на гореспоменатите заглавия и възлиза на 55 милиона долара. Тод Филипс („Последният ергенски запой“, „В голямата игра”) ще е режисьор на филма, като той е и един от сценаристите заедно със Скот Силвър („The Fighter”). Ема Тилингър Косков и Ричард Барата са продуценти, а снимките започват през септември тази година. Премиерна дата все още не е известна.

„The Master” (реж. Пол Томас Андерсън)
„The Master” (реж. Пол Томас Андерсън)

Хоакин Финикс притежава един от най-широките диапазони сред актьорите от своята генерация, когато иде реч за изразяване на емоции и психологическа дълбочина на персонажите, които гради. Той има три номинации за „Оскар“ за ролите си в „The Master„, „Walk the Line“ и „Гладиатор„. Помним го още в ролята на нежен романтик, влюбен в гласа на своя компютър в „Тя“.

Финикс спечели и приза за най-добър актьор в Кан през миналата година, след като, меко казано, ни втрещи с портрета си на безмилостен наемен убиец с капсулирана детска душевност в „You Were Never Really Here”. Добри отзиви се чуват и от тазгодишното издание на Сънданс, където актьорът участва с „Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot” на Гюс Ван Сант.

„You Were Never Really Here” (реж. Лин Рамзи)
„You Were Never Really Here” (реж. Лин Рамзи)

Въпреки всички тези успехи, огромния талант и прогресията в изявите си, Хоакин Финикс сподели пред Collider, че доста се е наплашил от света на бъдещия кинопроект:

Оставям си винаги достатъчно дълго време да разбера, претегля и преценя точно върху какво ще работя. До голяма степен процесът включва четенето на сценария, среща с режисьора [Тод Филипс], а след това допълнителни срещи и разговори. Мисля, че Тод е изключително впечатляващ и притежава оригинално разбиране за света във филма и посланието, което иска да поднесе. Намирам това за нещо пленително, както и работата с него по точно този проект. Чувствам го като нещо уникално, то си е един отделен свят и може би, най-вече… ме плаши до полуда. Вероятно и вие не сте виждали по-ужасяващо нещо.

В интервюто става ясно, че Финикс е мечтаел за нещо подобно още преди години:

Преди три или четири години се обадих на агента си и го питах „Защо не вземат просто един от тези герои и не направят един малко по-нискобюджетен филм за него. Хитов филм, но такъв, който изследва вътрешния свят на персонажа, и защо това да не е един от злодеите?” И си помислих „Не можеш да си Жокера, защото, знаеш, просто не е за теб… правено е вече.” И докато обмислях за кой от другите герои мога да питам, агентът ми каза „Ще насроча среща с Warner Bros.” Отговорих, че няма да отида, не мога да присъствам на официална среща. И изцяло забравих за тази идея. Затова по-късно, когато чух, че това е възможно – силно се развълнувах.

Ето и какво допълва Финикс за режисьора:

Тод се е заел изключително страстно и дава много от себе си. Това е вълнуващо. Мисля, че под вълнението, което ни дават тези филми и мащабите им, стоят тези невероятни персонажи, които се сблъскват с препятствия от истинския живот. Понякога това се изобличава и вижда, понякога не, затова винаги съм усещал, че в комиксите има герои, които са интересни и заслужават възможността да бъдат изучени и разбрани.

„Откаченият” проект предизвика и то с право, огромен интерес не само сред феновете на комиксите. Очакванията са за качествено кино, което няма да се ограничи до детайлен емпатичен поглед върху личността на Жокера, но ще е и „една по-всеобхватна история, целяща да ви предупреди в какво можете да се превърнете, вследствие на определени събития.”

MRGQ

Междувременно Марго Роби продължава работата си като продуцент и в главната роля на Харли Куин в новия „Birds of Prey“, който ще се фокусира повече върху близостта на психозното маце с нейните приятелки. Ето какво каза наскоро Роби пред Collider:

Харли има нужда от приятели. Тя обича да си взаимодейства с хората, затова никога не я карайте да прави филм, в който е сама. Тя трябва да е сред другите и тук идва тази момичешка банда. Не съм виждала достатъчно такива банди на екран, специално в екшън жанра.

Напомняме ви още, че в скоро време се очакват и двете хитови заглавия от разширената киновселена на DC, „Аквамен“ и „Wonder Woman 1984“. Останете на линия за нови подробности около всички проекти на DC и Warner Bros.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments