Мина известно време откакто последно писахме за планираните сериал и римейк на успешния франчайз „Детска игра“. За всички почитатели на поредицата, днес е празник, тъй като вчера дебютира първият тийзър трейлър на римейка. Няма да губим време в излишни приказки, а директно ще пристъпим към него, само ще припомним официалния синопсис, който гласи, че филмът разказва за майка, която подарява за рождения ден на сина си кукла, без да е наясно за злокобния й произход…

Вижте тйзъра, а след това ще коментираме подробно.

Не е за вярване, но този тийзър ни се струва перфектен и за нас работи на много нива – в рамките на минута представя героите, загатва за сюжета, виждаме модернистичния подход към историята с щипка носталгични референции, но най-важното, предлага силна доза съспенс. В днешно време повечето трейлъри разказват целия филм и показват най-интересните кадри и то месеци преди премиерата му. Тази мода трябва да спре и ни доставя огромно удоволствие, когато видим, че все още има хора с мозъци в главите, които разчитат на мотото „less is more”. А това мото е основния гръбнак на един успешен хорър филм. Харесва ни, че някои сцени са само загатнати и през целия трейлър не виждаме Чъки, не чуваме нито дума – просто се съсредоточаваме над злокобното му присъствие.

Но нека не прибързваме със заключенията! В крайна сметка „Детска игра“ може да е пълен провал. Има няколко неща, които ни притесняват – първото е, че продуцентите на „То“ стоят зад този проект и като нищо може финалния резултат да е съвкупност от jump scare сцени. Все още остава и въпросът дали Чъки ще запази черния си хумор, кой ще го озвучава и какво ще е присъствието му на екрана. Все пак това е римейк и сме сигурни, че въпреки първата официална снимка, която загатва за доста прилики, видът на новата кукла няма да е 1:1 с тази от оригинала на Дон Мансини. Отделно тепърва предстои да видим дали сюжетът ще играе успешно с R-рейтинга.

На този етап сме оптимистично настроени, но както казахме, няма да бързаме да съдим за продукта по опаковката. И все пак – ако филмът е добър колкото „опаковката“ – то „Детска игра“ може да се окаже голям хит, с който да „играем“ дълго време. Ще следим с интерес развитието около филма, както и сериалът, който се задава от Мансини. Ще е интересно кой от двата проекта ще е по-успешен сред феновете. Лично ние залагаме на сериала, но времето ще покаже…

плакат

Режисьор на „Детска Игра“ („Child’s Play“) е Ларс Клевбърг („Polaroid”), а сценарият е дело на Тайлър Бъртън Смит („Kung Fury“, „Quantum Break“). Продуценти са Дейвид Каценбърг и Сет Греъм-Смит („То”). В ролите са Габеиел Бейтман като Анди Баркли, Обри Плаза като неговата майка, Брайън Тайри Хенри и Марлон Казади като детектив Майк Норис и неговият син и пръв приятел на Анди Омар, Беатрис Китсос и Тай Консильо като приятелите на Анди Фелин и Пъг, Тим Матисън като изпълнителния директор на производителите на куклите „Buddi“ Kaslan Corp. и др.

Премиерата е насрочена за 21 юни 2019.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Май в сюжета ще е намесена научна фантастика вместо паранормални явления. Филм на новото време. ?