Ще пропуснем шегите за „shaken, not stirred“ по адрес на предстоящото завръщане на агент 007, което на този етап все още наричаме просто „Бонд 25“, но трябва да признаем, че продукцията беше сериозно разтресена и то на няколко пъти.

Започна се преди няколко години, когато имаше слухове за този или онзи режисьор, трябваше да се разнесат съмненията дали Даниъл Крейг ще се завърне или не, после пак рокади зад камерата, смяна на традиционната есенна премиера (беше си класика филмите да излизат краят на октомври, началото на ноември), спекулации за останалите главни герои… Сравнително наскоро се зарадвахме, че Дани Бойл ще режисира, после се разочаровахме, че е напуснал проекта, след това пак радост, защото го замени Кари Фукунага, направо да му се замае главата на човек.

Последните дни получихме информация за още малко развитие покрай „Бонд 25“, което включва още една смяна на премиерната дата и нов сценарист. Започваме с второто – Скот З. Бърнс е бил нает да преработи сценария на Нийл Първис и Робърт Уейд. Определено не му се случва за първи път, даже напротив, Бърнс се води особено кадърен „скрипт доктор“, който е пренаписал „Ултиматумът на Борн“ и е работил няколко пъти със Стивън Содърбърг („Странични ефекти“, „Заразяване“, „The Informant!“, предстоящия „The Laundromat“). Съвсем наскоро Бърнс направи и дебюта си като кинорежисьор с „The Report“ с Адам Драйвър, който получи доста похвали на тазгодишния Сънданс. Очаква се той да посвети 4 седмици на преработването на сценария на „Бонд 25“, точно навреме за започването на снимките април месец.

И като споменахме месец април, допреди броени дни официалната и потвърдена премиерна дата на „Бонд 25“ беше Св. Валентин – 14 февруари 2020. Сега научаваме, че премиерата е леко отложена и ще е 8 април 2020, след като „Fast and Furious 9“ освободи датата (той пък е изместен за 22 май, ако ви вълнува). Два месеца забавяне едва ли ще разстроят дори и най-верните фенове на агент 007, а и както споменахме, да се радват, че няма да чакат есента на 2020 (ясно е, че някогашните надежди за есента на 2019 отдавна бяха потъпкани).

С това се изчерпва новата засега информация за „Бонд 25“, нека обобщим за тези, които не са следили новините ни по темата: режисьор ще е Кари Фукунага, в главните роли ще се завърнат Даниъл Крейг, Леа Сейду, Рейф Файнс, Бен Уишоу и Наоми Харис, снимките започват април 2019, а премиерата е 8 април 2020. Дотогава ще има да пишем доста новини за филма, така че ако искате да сте в час със случващото се на етап продукция и после с без съмнение мащабната рекламна кампания, продължавайте да ни четете.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *