Та-да-да-дъм! Страхотна новина стигна и до нашите очи – Кари Фукунага се е ангажирал да режисира 25-ия пореден филм, посветен на легендарния Джеймс Бонд. Непосредствено след като е приключил с „Maniac“ за Netflix (поредицата дебютира в стрийминг платформата утре!) и след като Дани Бойл заяви своите „творчески различия“ с продуцентския екип, начело с Барбара Броколи, 41-годишният режисьор на 4 пълнометражни, 3 късометражни филма и всички епизоди на разкошния първи сезон на „True Detective“ е казал „да“ и сега… очакваме с нетърпение какво ще се случи.

От една страна му съчувстваме, защото с „наследството“, което неизбежно ще го преследва, може бързо да му се „спихне“ творческият ентусиазъм (за това може активно да помогнат Даниел Крейг и останалите продуценти). Но пък от друга страна никак не ни се иска да се разочароваме от Фукунага, защото много харесваме работата му и вярваме, че прегръща изключителен шанс – да изненада и себе си, и всички недоверчиви скептици, с нещо страхотно, което ще сътвори от „Бонд 25“ (не е ли крайно време да му измислят заглавие, по дяволите!). Като най-пресен пример в този контекст се сещаме за любимия ни Тайка Уайтити и неговия шантав, многоцветен карнавал, наречен „Тор: Рагнарок“…

Още един актуален ъпдейт, който се оказа неизбежен с това творческо „мотаене“ – премиерната дата на филма за Бонд се измества от октомври догодина за 14 февруари 2020. Някой бе казал, че четири месеца съвсем не са много и/или достатъчни за подобна мащабна и претенциозна продукция, но все пак да не забравяме какво е най-важно в тези случаи – при-хо-ди-те! Колкото по-бързо излезе филма, толкова по-скоро ще се напълнят отново касичките – as simple as that!

Ето как изглежда официалният туит, с който профилът на агент 007 обяви избора на нов режисьор – снимките стартират на 4 март 2019, което означава, че съвсем скоро ще очакваме още новини.

След като Крейг не се е съгласил с майстор-режисьор като Дани Бойл относно включването на актьора Томаш Кот („Cold War“ на Павликовски) в ролята на главния злодей в предстоящия #Bond25, не ни се мисли как ще протече кастинга заедно с Фукунага. А може би скоро ще ни зарадват и с новина за финализиране на сценарий, кой знае?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Отлична новина. Хайпнат съм, хохо. Ама Фукунага е труден и дано не уволнят и него.

  2. За Бонд трябва режисьор като Данчо Вилньов или идиот като Гарет Евънс.