След успеха на „На парчета“, М. Найт Шамалан официално е „out of the shitter“ и в момента работи спокойно, без да бъде тормозен (поне не толкова, колкото преди) от разгневени, плюещи го фенове, върху следващия си филм – „Glass“, който е директно продължение, както на „На парчета”, така и на едно от най-обичаните му произведения, „Неуязвимият” (да се надяваме, че с него Шамалан няма отново да се „гмурне в лайната“).

Но „Glass“ не е единственият проект, по който Шамалан работи в момента. Variety и Deadline съобщават, че той подготвя втория си „флирт“ с телевизията, след като „Уейуърд Пайнс“ беше спрян в края на втория му сезон, и това ще бъде психологически трилър сериал за Apple, които, както вероятно знаете, здраво са запретнали ръкави и ще се опитат да влезнат в „играта“ със стрийминг услугите и производството на оригинално съдържание.

Както можете да се досетите, сюжетът на все още неозаглавения сериал се пази в тайна, но знаем, че става дума за история, която ще бъде разказана в десет, половинчасови епизода, чиито сценарист ще бъде Тони Басгалоп („Berlin Station“). М. Найт Шамалан ще бъде режисьор на първия епизод, както и изпълнителен продуцент.

Засега Apple се спират предимно на проекти, които са точно по наш вкус – възкресението на антологичния „Amazing Stories“ на Стивън Спилбърг (за съжаление, Брайън Фулър отпадна като шоурънър), фантастична поредица за космическата надпревара от създателите на „Battlestar Galactica” и пазен в тайна проект на режисьора на „La La Land“ Деймиън Шазел, плюс още няколко любопитни идеи, които няма да изброяваме. Но все още не сме видели финален продукт от тях и нямаме представа как ще се справят. Разбира се, стискаме палци да им се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Това е доказателство, че всеки творец трябва да прави това, което му се отдава най-добре от всичко. А не да се спуска в непознати води , за да вземе някой лев 🙂

  2. Ако „Glass“ не смуче, а все се надявам, че няма, тогава бих казал вече официално, че цигането е out of the shitter.

    1. От отдавна филм на ужасите не е грабвал оскар или някаква номинация

    2. Освен ,, Бягай “ , бях забравил за този филм , че съм го гледал преди няколко месеца