След списъците с чуждоезичните предложения и анимациите, ред е да видим и предварителната селекция на филмите, които ще се борят за номинация в категорията „Най-добри специални ефекти”. Както и предишните години, първоначалната бройка на заглавията е 20, като впоследствие те ще бъдат намалени намелени до десет, а на финалната права само пет от тях (максимално допустимият брой) ще могат да получат номинация и да се борят за награда.

Вижте първоначалния списък с филми, сред които няма някакви големи изненади (и друг път сме виждали присъствие на анимации), а като липса евентуално бихме могли да посочим „Венъм“ – възможно е по някаква причина да не е изпълнил критериите на Академията.

Ant-Man and the Wasp
Aquaman
Avengers: Infinity War
Black Panther
Bumblebee
Christopher Robin
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
First Man
Incredibles 2
Isle of Dogs
Jurassic World: Fallen Kingdom
Mary Poppins Returns
Mission: Impossible – Fallout
Mortal Engines
The Nutcracker and the Four Realms
Paddington 2
A Quiet Place
Ready Player One
Solo: A Star Wars Story
Welcome to Marwen

На този етап нямаме нито фаворити, нито бихме се ангажирали с прогнози. Има филми, на които се кефим („Джурсик свят: Рухналото кралство“, „Играч първи, приготви се“, „Първият човек“) и ще се радваме да присъстват, но нищо, което да си слагаме на сърце. Единственото изключение може би е „Добре дошли в Марвен” на Робърт Земекис, който наистина предлага нещо, което не сме виждали досега в такъв мащаб и тази конкретна форма. Ако вие имате мнение, ще се радваме да го чуем.

Пълният списък с номинираните за „Оскар” във всички категории ще стане ясен на 22 януари 2019, а 91-та церемония по връчването на наградите ще се състои на 24 февруари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Bet your ass we have opinion! “Ready player one” категорично се отличава от всичко друго със специални ефекти тази година (а, и не само!) и напълно заслужено е както безспорният фаворит, така и моралният победил без значение дали ще го наградят или не (което според мен е малко вероятно да се случи).

  2. Един от топ 5 фаворитите ми „Mortal Engines” го очаквам с нетърпение

  3. Черната котка, какво прави в тази класация ?!?! По-бездарно използване на ефекти в 200 милионен филм отдавна не съм гледал.

  4. За мен лично Infinity War е очеизвадния победител – филмът е 97% CGI – 2900 кадъра, които са пълни с визуални ефекти, а работата по Танос е ненадмината до днес, когато говорим за motion capture. Не очаквам да грабне наградата – най-вероятно ще я дадат на Ready Player One, който също я заслужава, но все пак стискам палци за Марвел.

    1. Aquaman още не е излязал.Може и да си струва