арън соркин

Точно след като наскоро имаше изглед „The Trial of the Chicago 7“ да излезе от дългогодишната криза, в която беше затънал, се оказа, че мъките не са приключили и проектът се озовава в пауза с неопределена продължителност. Предполага се, че главната причина за това е  запълненият с ангажименти график на Арън Соркин, който, очевидно, е доста зает успешния си режисьорски дебют с  „Принцесата на покера„. Но макар и в момента той официално да е ангажиран с писането на сценария на телевизионна поредица по „Доблестни мъже“ с Алек Болдуин и с премиерата на бродуейската адаптация на „Да убиеш присмехулник“ под негова режисура, фактът, че сценарият на „The Trial of the Chicago 7“ чака да бъде осъществен вече повече от десет години предполага, че едва ли работния график на Соркин е главната причина за поредното отлагане.

The Trial of the Chicago 7“ е вдъхновен от документалния филм на Брет Морган „Chicago 10„, който проследява съдебния процес срещу група, обвинена в конспиративни действия и организацията на антивоенните протестните действия, състояли се по време на Националния демократичен съвет в Чикаго през 1968 г.

По реализацията на проекта се работи от много години, като спънките пред него не бяха една-две (няколко пъти се сменяха режисьори и доста актьорски имена бяха спрягани за главните роли), но надеждите, че филмът най-накрая да бъде реализиран, нараснаха драстично с включването на Соркин и обявяването на имената, първо на Саша Барон Коен, а в последствие, на Еди Редмейн и Джонатан Меджърс. Дори имаше и планирано начало на снимките за следващия февруари.

При всички положения, слуховете за притеснения по повод бюджета от страна на продуцентите от Amblin Entertainment звучат като по-сериозната причина за блокирането на работата по „The Trial of the Chicago 7„, особено когато последните им проекти „Detroit“ и „Първият човек“ не се представиха много добре в световния боксофис. По всичко изглежда, обаче, че Amblin остават отдадени на филма и не се оттеглят като продуценти, но новосъздадената ситуация може би ще ни лиши от присъствието на Еди Редмейн, предвид бъдещите му ангажименти, сред които е и планирания за идната година „The Aeronauts“ на Том Харпър.

the-trial-of-chicago-seven-20181215

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *