матю маконъхи
На Матю Маконъхи му мирише на проблеми.

Какво е нужно, за да развалиш впечатлението от предишния трейлър на един любовен трилър? Задължително е да се ползват кадри от същия филм, но може да се съчетаят в друг ритъм и с малко по-различен саундтрак ситуацията се променя. Може би целта е да се нагнети напрежението, да се „продаде” по-сигурно историята на по-широка аудитория – само маркетинг-магьосниците знаят (или предполагат) какъв би бил резултатът. За нас криминалната драма на Стивън НайтSerenity” вече е сигурно „продадена” дори само с имената на носителите на „Оскар” Матю Маконъхи и Ан Хатауей, а красивите гледки и убийствените намерения на героите са бонус и удоволствие!

Напомняме, че историята в „Serenity” се върти около рибаря Бейкър Дил, оттеглил се от света на идиличен тропически остров. Неочаквано в живота му се появява отново бившата му жена Карън и със страховито-спокоен тон го моли да я отърве от новия й съпруг, който се оказва доста брутален в отношението си към нея. Замисълът на Карън е Бейкър да изведе злобния садист за риба и да го бутне в океана, за да го изядат акулите. Но… Бейкър има празноти в спомените си, което е доста обезпокоително за всички, които го познават…

Смеем да се надяваме, че този кино-любовен триъгълник ще поднесе изненади като оригиналност, а защо не и в стилово отношение. Идейно е да очакваш нов проект от автор, чиито стил е познат (сценарист на „Източни обещания”, създател на „Peaky Blinders” и „Taboo”, режисьор на „Locke”), който си сътрудничи с майстори на актьорските превъплъщения като Маконъхи и Хатауей – вярваме, че те двамата (винаги) са способни на изненади и ще ни ги поднесат и в „Serenity”.

Стивън Найт е режисьор, сценарист и продуцент, а в ролите, освен споменатите Маконъхи и Хатауей, участват още Джейсън Кларк, Джимон Хонсу, Джеръми Стронг, както и Даян Лейн. Продуценти са Гай Хийли („Locke”) и носителят на „Оскар” Грег Шапиро („Войната е опиат”, „Враг номер едно”).

Предвидено е „Serenity” да се появи на кино и по Sky Cinema на 25 януари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Доста звезди са събрали на едно място. Дано режисьорът успее да ни поднесе един качествен трилър, че напоследък е голяма суша в този жанр.

  2. Жанрът е хлъзгав и при подобни заявки често ставаме свидетели на страшни клишета, та дано това е нещо по-смислено от обикновено.