Paramount са твърдо решени да се намесят в печелившия бизнес на компютърните анимации, но засега поне не успяват да се преборят със сериозната конкуренция на Disney и Pixar, Illumination, Blu Sky и DreamWorks. Имаха успех със „Спондж Боб: Гъба на сухо“, но последните им опити, включващи „Sherlock Gnomes“ и игралния „Monster Trucks“, са трагични. Поредният проект, на който хвърлят надежди, е „Парка на чудесата“ („Wonder Park”).

Филмът разказва за малката Джун, чието въображение сътворява впечатляващ и неповторим въображаем увеселителен парк. Скоро обаче Джун престава да мечтае за парка и го забравя до момента, в който не се натъква на негова версия в реалния живот. Този парк е изоставен и опустял, а между ръждясалите увеселителни съоръжения се чуват само хаотичните разговори на единствените му обитатели – животните, отговарящи за него, които са безсилни да възродят приказното място без помощта на Джун. За да спаси парка, Джун трябва да повярва в силата на мечтите и въображението си.

Вече сме виждали един трейлър на „Парка на чудесата“, но в края на миналата седмица получаваме нов, който ни дава далеч по-добра представа за историята и естеството на филма.

Определено „Парка на чудесата“ не изглежда като да е нашето нещо, но посланието и идеите в него ни се струват изключително подходящи за малчуганите, за които, в крайна сметка, е правен. Съмняваме се обаче филмът да докара някакви сериозни приходи за студиото и те ще трябва да разчитат на планираното продължение на „Спондж Боб“, за да си оправят баланса на сметките. А за някакво качествено намесване в „играта“ с другите студия на този етап е прекалено рано да се говори.

wonder_park_xlg wonder_park_ver2_xlg wonder_park_ver3_xlg плакат

Сценаристи на „Парка на чудесата“ („Wonder Park”) са Джош Апълбаум и Андре Немек. В оригинал ролите се озвучават от Бриана Денски, Дженифър Гарнър, Мила Кунис, Матю Бродерик, Кен Хъдсън Кембъл, Кенан Томпсън, Джон Оливър, Кен Джонг, Кат Суци и Норбърт Лео Бътс, а сред родните гласове в българския дублаж са Михаела Филева и Радина Кърджилова.

Премиерата е на 19 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *