колелото на времето

Преди няколко месеца ви съобщихме за намерението на Amazon да направят сериал по безсмъртната фентъзи поредица на Робърт ДжорданКолелото на Времето“. По това време обаче проектът още бе под въпрос, тъй като сценарият тепърва очакваше да бъде разгледан и одобрен. Ето че сега, след дълги години прекарани в очакване, магията на книгите най-накрая ще бъде пренесена на малкия екран тъй като от Amazon дадоха зелена светлина на проекта.

Дългата поредица заимства мотиви от европейската и азиатската митология като действието се развива в древна земя, където магията съществува, но само жените са способни да я владеят. Историята се съсредоточава около Моарейн, членка на тъмна женска организация наречена Айез Седай, която се впуска в опасно пътешествие придружена от петима млади мъже и жени. Тя вярва, че един от тях е могъщ прероден войн за когото пророчествата казват, че или ще спаси света или ще го унищожи.

Първоначално правата върху поредицата принадлежаха на NBC, които в продължение на години не се възползваха от тях и по-късно те преминаха в ръцете на Red eagle.  През 2015та година по FXX  бе излъчен нискобюджетен пилотен епизод озаглавен „Winter Dragon“, който трябваше да даде началото на потенциален сериал, но това така и не се случи.

Сега обаче стремежът на Amazon гръмко да влязат в индустрията, които не спират да набират все по-иконични заглавия като „Властелинът на пръстените“, „Тъмната кула“ и „Конан Варварина“ ни кара да вярваме че сериалът е в добри ръце и комплексното съдържание на книгите ще бъде адекватно представено на публиката по възможно най-добрия начин.

Ето какво каза Директорът на Amazon Дженифър Салке по въпроса:

Колелото на времето е безкрайно очарователна поредица, утвърдила се и като една от най-продаваните и останахме завладени от историята, в чиято основа стоят силни женски личности. Вълнуваме се да затвърдим връзката на старите фенове с творбата както и да привлечем нови съживявайки я на малкия екран.

Сценарист на продукцията ще бъде Рейф Джудкинс („Агентите на ЩИТ“, „Чък“), който ще бъде и изпълнителен продуцент заедно с Тед Фийлд („Джуманджи: Добре дошли в джунглата“) и Дерън Лемк („Шрек Завинаги“), като информация относно актьорския състав и премиерната дата е все още рано да очакваме, а до тогава ще следим развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Мисля скоро да подхвана някоя книга, за да видя за какво иде реч

  2. Плашещо е. Най-силният, многопластов и богат на сюжети, герои, локации, магика фентъзи епос в сериал…..усещам привкус на много мъка и разочарование.

    1. А ти какво искаш – 2 часов филм, в който да ти наблъскат всичко и накрая да стане каша? Точно сериал му е майката, само дано му отпуснат добър бюджет като на Властелина.

    2. Za sajalenie spodelqm opaseniqta to garanciq shte opleskat neshtata

  3. Тоз, който засити феновете на проекти като „The Wheel of Time“ и „Akirа“, ще оглави ново летоброене в индустрията.

  4. „Тъмна женска организация наречена Айез Седай”
    След като не знаеш за какво става въпрос, защо пишеш Бориславе!?

  5. Г-н „Автор“, резюмето Ви за съдържанието на поредицата е трагично. Моля, проверявайте си информацията!