Сега ще ви шокираме – Холивуд пак прави римейк на известен филм! Не можете да повярвате, нали? Разбира се, че не е изненадващо, това в момента е най-честата история в киносредите. Не очаквахме обаче в рамките на една година да излязат два различни римейка на известни еротични трилъри от 80-те и 90-те години, преправени на мини-сериали. Миналата година това беше Фатално привличане, сега е Невинен до доказване на противното (Presumed Innocent).

Още преди две години разбрахме, че Джейк Джиленхол се подготвя да поеме главната роля в минисериал, адаптиран от едноименния роман на Скот Туроу от 1987 г. – роля, която беше изиграна от Харисън Форд в оригиналния филм. Тук обаче, както лимитираните сериали правят, ще се фокусираме доста повече върху вътрешния свят на героите, всички схеми, които те предприемат, за да опазят тайните си или в случая – за да докажат невинността си.

Историята проследява главния заместник прокурор Ръсти Бабидж, който е обвинен в ужасяващото убийство на любовницата си Каролин. Сериалът ще разглежда теми като вманиачаването, секса, политиката, властта и границите на любовта, докато обвиненият се бори да опази живота и брака си от разруха.

Както споменахме, главната роля е поверена на Джейк Джиленхол, за когото нямаме съмнение, че ще изиграе добре подобен раздвоен герой. Като съпругата му Барбара ще видим чудесната Рут Нега, а новоизгрялата звезда Ренате Рейнсве влиза в ролята на любовницата.

Вижте трейлъра сега:

Като за първи тийзър трейлър ни се струва леко постно, въпреки че обикновено сме големи фенове на това рекламите да не разкриват много. Все пак нещо трябва да има, което да ни грабне, особено предвид генералното подозрение, с което много хора биха се отнесли към „просто поредния холивудски римейк“. Въпреки че наистина актьорският състав е интересен, все пак ни се иска да бяхме видели нещо повече, което да ни докаже защо именно тази история е трябвало да бъде доведена до нова аудитория.

Макар и да не сме изключително впечатлени от тази първа реклама на Невинен до доказване на противното, все пак се надяваме, че някоя следваща ще успее да ни развълнува повече, защото ще е жалко за този екип пред и зад камерата. Припомняме, че създател и шоурънър на сериала е легендарния Дейвид Е. Кели, Дж. Дж. Ейбрамс продуцира с компанията си Bad Robot, а Джиленхол също е изпълнителен продуцент, заедно с Ан Севитски и Грег Яйтанес, които режисират епизодите.  

Невинен до доказване на противното (Presumed Innocent) ще бъде в главните роли с Джейк Джиленхол, Рут Нега, Ренате Рейнсве, Бил Кемп, Питър Сарсгард и др.

Първите два епизода от общо осем ще дебютират в платформата Apple TV+ на 12 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *