Истински пропуск е, че досега не сме представяли един от най-интересните неанглоезични сериали от последните години – немският „Вавилон в Берлин“ („Babylon Berlin“), създаден и режисиран от Хенк Хандлоегтен, Аким фон Борис и световно известния Том Тиквер, познат с филми като „Бягай, Лола“, „Парфюмът“ и „Облакът Атлас“. От вчера обаче той тръгна по канала Epic Drama (наши стари познайници) и ние се възползваме от случая да обърнем вниманието ви към него.

Вижте един кратък трейлър.

Действието на „Вавилон в Берлин“ се развива в Берлин през двадесетте години на XX век, който е дом на талантливите, амбициозните и суетните, но под бляскавата повърхност обеднелите маси жадуват за по-добър живот. Това е времето на организираната престъпност и политическия екстремизъм. Старите военни елити още не са се оттеглили, докато още по-страховито чудовище надига глава.

Гереон, полицейски служител в Кьолн, е нов в отдела за борба с дрогата и проституцията в монументалната полицейска централа на Берлин. Макар да изглежда спокоен и искрен, той носи голям товар. Отделът се управлява от Бруно Волтер, лоялен и грижовен колега, чиито тайни мотиви се превръщат в сериозна заплаха. Между двамата мъже е Шарлът – интелигентна млада жена, която иска да подобри живота на семейството си и е принудена да води двойствен живот.

Babylon Berlin_Epic Drama_18.10_Volker Bruch

Babylon Berlin_Epic Drama_18.10_athmosphere_

Babylon Berlin_Epic Drama_18.10_athmosphere_2

Babylon Berlin_Epic Drama_18.10_Liv Lisa

Babylon Berlin_Epic Drama_18.10

4378376

Създатели и режисьори на „Вавилон в Берлин“ („Babylon Berlin“) са Аким фон Борис, Хенк Хандлоегтен и Том Тиквер. В ролите са Фолкер Брух, Лив Лиза Фрийс, Петер Курт, Матиас Бранд, Леони Бенеш.

Епизодите на сериала се излъчват всеки четвъртък, а повторенията са петък и неделя след 22:00 ч.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *