Доста се чудихме дали да отразим тази новина, защото в нея на пръв поглед няма нищо повече, освен официално потвърждение от страна на Fox Searchlight, че „Antlers“ –планираната (и в известен смисъл изненадваща) колаборация между Скот Купър и Гийермо дел Торо, за която писахме съвсем наскоро, вече е факт. Между редовете на пресрелийза обаче прозират интересни детайли, но преди да стигнем до тях, нека първо припомним наличната към момента информация:

Гийермо дел Торо и Скот Купър обединяват усилия и талант за направата на хорър със свръхестествени елементи, проследяващ историята на млада учителка, която „открива, че бащата на неин проблемен ученик и неговият по-малък брат пазят смъртоносна и свръхестествена тайна, която надхвърля възможностите на въображението”.

Режисьор на „Antlers“ ще бъде прохождащият в жанра Скот Купър, който трябва да бъде умело навигиран от влезналия в образа на продуцент Гийермо дел Торо. Както вече се знаеше, в ролята на учителката ще видим Кери Ръсел, а кастът се допълва от старите познайници на Купър в „Черна служба“ и „HostilesДжеси Племънс и Рори Кокрейн, както и от вече достолепния Греъм Грийн, номиниран за „Оскар“ за „Танцуващия с вълци“. Към продукцията се присъединяват и операторът Флориан Хофмейстър („Синята бездна“), художникът Тим Гримс („Кечистът”), монтажистът Дилън Тишенор („Враг номер едно“), дизайнерът на костюми Карин Носела („Опасно безсъние“). Супервайзър на ефектите със съществата ще бъде Шейн Меън („Отмъстителите: Война без край“), а Линдала Шиминкен („Годзила“) и Тоби Линдала („Завръщането“) ще отговарят за специалните ефекти и грима.

кери ръсел
Кери Ръсел

Това, което научаваме от разпространения от специализираните медии анонс, е, че адаптираният от Хенри Чейсън и Ник Антоска сценарий на „Antlers“ е бил ревизиран от самия Скот Купър, което за запознатите с работата на режисьора не би трябвало да е изненада, защото освен с умението си да изгражда характери и да работи с актьори, Купър е известен също така и с афинитета си да пише и преработва сценарии. Не вярваме, че въведените от Купър корекции са прекалено мащабни, защото в противен случай името му щеше да фигурира до това на сценаристите, но сме доволни, че продуцентите са му гласували доверие да внесе собствен щрих в историята.

Ето какво казва и самият Скот Купър по повод стартирането на снимачния процес:

Много съм развълнуван от започването на снимките на „Antlers“ с Гийермо дел Торо и моите скъпи приятели от Fox Searchlight. Те са невероятни кинотворци и изключително страстно подкрепят моята визия, докато се впускам в още един жанр и се заравям в тревожния свят на древните духове.

Отговорните за нови продукции във Fox Searchlight Дейвид Грийнбаум и Матю Грийнфийлд не остават по-назад в комплиментите си:

Скот е майстор в създаването на човешки драми с незабравими изпълнения. „Antlers“ ще му позволи да демонстрира своя уникален талант в хорър жанра и ние сме много развълнувани.

Тук може би е мястото да се отчете, че „Antlers“ е първият съвместен проект на Fox Searchlight Pictures и Гийермо дел Торо след обявяването на мащабната сделка помежду им, за която вече писахме в началото на годината, обхващаща проекти за хорър, сай-фай и фентъзи заглавия, които ще бъдат написани, продуцирани и/или режисирани от самия Дел Торо. Очевидно от Fox таят големи надежди за това свое начинание, защото коментар по темата оставят дори и президентите на Fox Searchlight Нанси Утли и Стив Гилула:

Имаме удоволствието да се „върнем отново в бизнеса“ със Скот Купър, с когото имахме едно невероятно пътешествие с Оскаровия „Crazy Heart“, както и с Гийермо дел Торо с прекрасния му „Формата на водата“.

гийермо дел торо
Гийермо дел Торо

След тази взаимна размяна на захаросани комплименти не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че всичко със снимачния процес на „Antlers“ ще протече по план и въпреки че все още няма обявена дата, стискаме палци да видим филма (евентуално) през есента на 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дел Торо има качествата да направи брутален високобюджетен хорър. Но не знам защо повечето компании не му гласуват доверие.