Джеси Племънс, Кери Ръсел
Джеси Племънс, Кери Ръсел

В края на миналата година покрай фурора, който предизвика „Формата на водата“ съвсем бегло споделихме за анонсираните от Variety бъдещи творчески планове на любимия ни Гийермо дел Торо, като още тогава бяхме изненадани от слуховете за заформящата се колаборация на Гийермо с не по-малко любимия ни Скот Купър. По принцип Дел Торо има навика да въвежда новобранци в тънкостите на свръхестественото (веднага се сещаме за продуцираните от мексиканеца „Don’t Be Afraid of the Dark” на дебютанта Трой Никси и „Мама“ на Анди Мушети), обаче си признаваме, че името на Купър беше последното, което очаквахме да влезе в ролята на протеже на Гийермо, тъй като режисьорът на „Out of the Furnace” и “Black Mass” никога не е давал индикации, че е сериозно привлечен от жанра.

Неочакваният дует Гийермо дел Торо & Скот Купър
Неочакваният дует Гийермо дел Торо & Скот Купър

В крайна сметка обаче слуховете очевидно са се потвърдили, защото отново от Variety разбираме, че продуцираният от Дел Торо „Antlers“, вече не само е в процес на реализация със Скот Купър в качеството му на режисьор, а и че вече е започнала съществената работа и по кастинга. Изданието информира, че към вече ангажираната Кери Ръсел се присъединява и добре познатият на Купър Джеси Племънс, за който след “Black Mass” и „Hostiles” това ще бъде третото поредно участие във филм, режисиран от Скот Купър.

Кариерата на Племънс е много интересна, особено през последните години. След като привлича сериозно внимание с участието си в „Breaking Bad” (2012-2013), рижият актьор се изявява в два филма на Спилбърг („Bridge of Spies“ и „The Post“), получава номинация за „Еми“ за ролите си в нашумелите сериали „Fargo“ и „Black Mirror“, последователно партнира на Джони Деп, Том Круз и Крисчън Бейл, а догодина очакваме да го видим и в дългоочаквания „The Irishman“ на Мартин Скорсезе, както и в пълнометражния дебют на гаджето си Кирстен Дънст „The Bell Jar“ – наистина впечатляваща равносметка!

Също толкова неочакван дует
Също толкова неочакван дует

Връщаме се обаче отново на „Antlers“ за да напомним, че филмът на дуета Гийермо дел Торо и Скот Купър е базиран на адаптирания от Хенри Чейсън и Ник Антоска сценарий по разказа на самия Антоска „The Quiet Boy”, проследяващ разкритията на млада учителка (вероятно Кери Ръсел) която открива, че бащата на неин проблемен ученик и неговият по-малък брат пазят смъртоносна и свръхестествена тайна, която „надхвърля възможностите на въображението”. Определено звучи като нещо от репертоара на Дел Торо, пък как ще се включи Скот Купър в целия този нетипичен за него сюжет, най-вероятно ще научим през следващата година. Дотогава има доста време, както и много свързани с този проект новини за отразяване, за които ви гарантираме, че ще бъдете информирани.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *