ариел карвър-о‘нийл
Ариел Карвър-О‘Нийл (©2018 Starz Entertainment, LLC. All Rights Reserved)

Този понеделник, 26 февруари, „Аш срещу злите мъртви“ („Ash vs. the Evil Dead“) се завръща за трети сезон, който у нас може да бъде гледан по HBO и разбира се, на HBO GO, където ще откриете и всички предишни епизоди от поредицата.

По повод старта на новия сезон, HBO България ни предоставят специално интервю със Ариел Карвър-О‘Нийл, която влиза в ролята на Бранди Бар – отдавна загубената дъщеря на Аш. Преди да видите какво споделя тя, ви предлагаме да хвърлите едно око на лудия трейлър.

А ето и самото интервю:

Представи с няколко думи себе си и героинята, чиято роля изпълняваш в сериала

Името ми е Ариел Карвър-О‘Нийл и изпълнявам ролята на Бранди Бар.

Как се стигна до участието ти в сериала, беше ли запозната с поредицата преди това?

Всъщност не. Бях чувала за него, но не го бях гледала. Истината е, че съм доста плашлива когато става въпрос за страхотии, но пък ставам любопитна и след като стигнах до второ прослушване изгледах сериала. Мисля, че това което ме грабна покрай всичките кървища и ужас беше чувството за хумор в него.

Изгледа ли и самите филми за да се подготвиш по-добре?

Да и ги смятам за ужасяващи дори и към днешна дата. Все пак аз съм човек, който имаше кошмари след като изгледа „Страшен филм“ – толкова съм зле. Когато става въпрос за страшни филми просто не се справям… Но да участвам в такъв е забавно.

Имайки предвид, че това е трети сезон – трудно ли е да си „новото хлапе“ в класа?

Не. Мислех, че ще е така, но всички от екопа бяха толкова мили към мен още от самото начало, че нямаше нито един момент, в който да се чувствам като натрапник или нещо подобно. Всички там са невероятни и ме приеха повече от добре предвид, че това е първата ми голяма роля. Това отношение ми даде много. Всички проявиха голямо търпение към мен и това ми помогна ужасно много.

Нека поговорим за героинята, в чиято роля влизаш. Можеш ли да ни разкажеш малко за нея и как тя се вписва в цялостната история?

Бранди е дъщерята на Аш и бива въвлечена в тази битка срещу злото по възможно най-травмиращия начин. Тя е страхотна. Човек, който просто се нуждае от това да открива нещата по свой си начин. Тя има нужда от доказателства. Тя се нуждае от това сама да стигне до истината и това е нещото, което я води.

ash-vs-evil-dead-s3-arielle-interview-20180222
©2018 Starz Entertainment, LLC. All Rights Reserved

Можеш ли да ни разкажеш повече за връзката на Бранди с Аш и какво развитие търпи тя през този сезон?

Връзката им започва трудно. Мисля, че тя е нащрек около него. Не е сигурна кой точно е този човек защото единственото, което е чувала за него е, че е убил приятелите си с верижен трион в някаква къща в гората. Още повече – за нея той е известен като Ashy Slashy (Бел. авт. От англ. Slash – “Посичам; насичам“) След това е слушала истории за това как този човек се е превърнал в герой и никога не е разбирала как точно е станало това. Тя просто смята, че всички в града са полудели. Като цяло в началото Бранди е наистина резервирана и е нащрек, не му вярва напълно, а и всичко, което той се опитва да направи и смята за правилно – се обърква изцяло.

А как се развива тази връзка занапред в сериала?

С времето Бранди започва да открива прилики между себе си и Аш. Тези прилики се разкриват пред нея и са значителни – общата им упоритост, близкото им чувство зa хумор, което е един вид тийнейджърско. То е наистина такова и те двамата го носят в себе си. Когато тези прилики излизат наяве тя някакси започва да се отпуска покрай него, забавлява се – нещата стават по-лесни. Тя започва да го разбира, което е решаващо, тъй като още от началото тя изпитва голяма трудност с това да разбере този човек. От този момент нататък и с всичко, което се случва, с всички отговори, които получава – тя разбира, че това е човек, на който може да вярва. И да – те стават наистина близки.

А как се стига до там, че тя в крайна сметка започва вярва на думите му?

Мисля, че с времето тя просто иска да му повярва. Първоначално не го прави тъй като той е абсолютно непознат, но с времето наистина и се иска да му повярва. Все пак – кой иска да приеме, че баща му е просто един маниакален убиец? Наистина – кой би искал това? И така – тя иска той да е добрият. Тя иска от него да бъде избавителят от Злото, но просто не го вижда като такъв, а и бива убедена в обратното от някой, комуто вярва.

Можеш ли да ни разкажеш малко за връзката на Бранди с г-жа Превът?

Г-н Превът е училищния съветник на Бранди в гимназия Кенууд. Тя е единственият възрастен освен майката на Бранди, който я третира като равен, като интелигентен тийнейджър. Тя я разбира и Бранди не се чувства като аутсайдер, както в отношенията си с всички останали в града. Бранди я чувства като истински приятел. Почти съм убедена, че двете са пушили трева заедно… Няма го в епизодите, но аз и Люси (Бел. авт. – Lucy Lawless, изпълняваща ролята на Ruby Knowby) мислим, че е се е случвало, вярваме, че са имали такъв тип разговори. В един момент този човек започва да говори тези неща на Бранди – че баща и е лош човек, че не трябва да му вярва. А тази жена е неин приятел, който е винаги е бил добър с нея. Винаги се е отнасяла с внимание, винаги е била грижовна към нея – като майка.

А коя всъщност е г-ца Превът?

Те я Руби (Бел. авт Ruby Knowby, една от The Dark Ones и авторката на Necronomicon Ex-Mortis или „Книгата на мъртвите“). Злата Руби, дегизирана като дребна възрастна женица, обичаща боулинга. Руби е откраднала идентичността на тази жена и се превръща в училищен съветник на героинята ми за да се сближи с нея и да навлезе в живота и за да я използва за постигане на целите си.

Били споделила някои лични преживявания по време на снимките и по-специално отношението ти към практическите ефекти? Можеш ли да обясниш какво чувство изпита първия път, в който бе оплискана от оръдие, бълващо изкуствена кръв?

ash-vs-evil-dead-season-3-20180222
©2018 Starz Entertainment, LLC. All Rights Reserved

Дори не знам как да опиша какво изпитах – толкова е лудо…Беше страшно шумно, лепкаво и всичко беше оплискано в кръв. Странно преживяване. В този момент знаеш, че те очаква нещо и трябва да се подготвиш, да застанеш на мястото, на което те искат, в главата ти препускат всякакви мисли и точно в този момент то те удря. Чуваш този шум и всичко просто те удря и ти нямаш какво да направиш, нямаш никакъв контрол над тялото си. Просто стоиш абсолютно шокиран и в това няма капка актьорска игра – ти наистина се чувстваш така и в този момент аз просто се опитвах да дишам и да не изпадам в ужас от тази червена, лепкава, подобна на сироп течност по мен. Беше толкова лудо.

Казват ли ви нещо за да ви подготвят за това, което те очаква?

Дават ти да чуеш звука, нещо като малък тест. Но след това е доста шокиращо когато снимаш. Всичко е абсолютно тихо и в един даден момент това се случва. След това ти показват накратко как работи това срещу една стена. Можеш да го видиш, но е доста по-различно от това да го почувстваш след това. Режисьорите се забавляваха доста – снимаха по-дълго от нужното просто за да видят колко кръв могат да „изкарат“, а тя беше много. Чувствах се като Кери на Стивън Кинг. Бях подгизнала от глава до пети, но пък беше забавно.

Какво смяташ за някои от другите ефекти, на които стана свидетел?

Практическите ефекти са плашещи. Толкова са добри и реални, допринасят наистина много за ефекта на сериала. Онзи ден между снимките минах покрай една каруца, пълна с отрязани крайници и глави, потънали в кръв. За момент доста се уплаших, тъй като понякога периферното ти зрение не отчита факта, че си на снимки и това не е истина. Забравяш, че тези неща са нормални за мястото, на което си.

Какво е общото ти впечатление от сцените и декорите? Имаш ли любими?

Сценографията е невероятна, изпитвам огромно уважение към екипа, който отговаря за това. Вършат страхотна работа, детайлите са превъзходни. Един от любимите ми сетове е спалнята на Черил. Имаше сцена, в която трябваше просто да обикалям и да разглеждам предметите вътре и детайлите бяха умопомрачителни – прахът, паяжините, миниатюрните бележки – това, което бяха направили беше невероятно. Друг любим сет е офисът на г-жа Превът. Памфлетите вътре няма да бъдат видени никога, но са толкова добри! Има един, който е за това дали си депресиран и в него има отделни отправни точки – дали чувстваш безпокойство, чувстваш ли се тъжен, имаш ли чувството, че баща ти е и приятел. И това се вписва толкова много в духа на тази вселена на сериала и е толкова типично за Руби и нещата, които тя би казала. Беше толкова странно, а никой не вижда тези детайли… А ти го отваряш и четеш всички тези неща, които можеш да направиш ако си депресиран. Невероятно е на какви детайли са обърнали внимание за да постигнат това. Никой никога няма да го види, може би дори не е попаднало и в нито един кадър. Обичам и къщата на г-жа Превът просто защото е толкова огромна. Този тапет с маймуна и цвете, топки за боулинг, огромната камина – яко е. Един наистина як сет. Ще ми се да се снимам там, но не се стигна до това.

Какво могат да очакват феновете на сериала от този сезон?

Могат да очакват още от същото забавление, на което са били свидетели досега. Сезонът има своите плашещи моменти, но и също един различен Аш – една изцяло нова и различна част от характера му. До този момент той не се е сблъсквал с това да носи отговорност за някого и когато Бранди нахлува в живота му нещо се случва. Аш започва да чувства какво е да си отговорен за друг, какво е да си по-малко егоист. Това е ново за него и е някакво развитие, което е много вълнуващ момент.

С какво се отличава сериалът от всеки друг, който се излъчва към този момент?

С всичко. Различен е във всеки един аспект. Никога не съм чувала за сериал с толкова много кръв и карантии, но същевременно да е така забавен и изпълнен с емоционални моменти. Героите са наистина забележителни и аз лично не съм чувала за за нещо друго, което се доближава до този сериал. Има хумор, кръв, ужас и моменти, които те докосват. Сякаш съчетава милиони жанрове в един и не мисля, че съм чувала за за нещо такова. Тук можеш да имаш всичко – в един момент ставаш свидетел на малки емоционални сцени, такива, които развиват героите, в следващия ставаш свидетел на мащабни такива, изпълнени с каскади. От гледна точка на развитието на един актьор – ако искаш да научиш нещо ново или да придобиеш нови умения – просто това е сериалът, тъй като има ужасно много неща, които можеш да направиш.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *