След заслужения успех на „Формата на водатаFox Searchlight явно държат да запазят добрите си отношения с Гийермо дел Торо – не само са подписали договор с него за писане, продуциране и режисиране на игрални филми, но и подготвят нов отдел за хорър, сай-фай и фентъзи заглавия. Това е чудесна новина за всички фенове на Дел Торо, който въпреки сериозната си фен-база и за наше най-голямо съжаление, винаги е имал проблеми с финансирането на проекти (не ни се споменава пак „At the Mountains of Madness“, а има и други примери).

Сега, с подкрепата и доверието на Searchlight Дел Торо ще има повече възможности като режисьор и продуцент. Ето какво казва самият той за вече сключената сделка:

От много отдавна се надявам да намеря среда, където да разпространявам, подхранвам и продуцирам нови гласове в интелигентните и оригинални жанрови филми, както и да насочвам собствения си глас. Във Fox Searchlight намерих истински дом за създаването на игрални филми – партньорство, което се основава върху сериозна работа, разбиране и най-вече, вяра. След чудесното изживяване, работейки по „Формата на водата“, за мен е чест да имам шанс да продължа взаимоотношенията ни. Благодарен съм на Нанси, Стив, Дейвид и Матю за доверието им и че ще се присъединят към това приключение.

Отговорните за нови продукции във Fox Searchlight Дейвид Грийнбаум и Матю Грийнфийлд допълват:

Освен че е брилянтен творец, Гийермо е ентусиазиран сътрудник и поддръжник на други творци и артисти. Работейки с него на това ново ниво, фокусирайки се върху най-висококачествените проекти в жанра, това позволява на Searchlight да достигне до нови кинотворци и нови зрители по целия свят.

Никъде не се споменава, че сделката между Дел Торо и Searchlight ще е ексклузивна, което е още по-добра новина – без ограничения що се отнася до други проекти и студиа, но въпреки това партньорство с огромен потенциал и за двете страни. И разбира се, отлична новина за нас и силно се надяваме съвсем скоро да пишем за конкретни заглавия на Дел Торо, не само като продуцент, но най-вече като сценарист и режисьор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *