След миналогодишния анонс от страна на Netflix за разработката на екранизация по „Вещерът“ – популярната поредица книги на Анджей Сапковски, днес дългоочакваната новина кой ще поеме ролята на Гералт от Ривия е вече факт.

Това ще бъде Хенри Кавил. Да, актьорът, който преди време беше споделил пред IGN, че има огромен интерес да поеме главната роля в адаптацията на Netflix. Същият Хенри Кавил, който игнорирал обаждане от Зак Снайдър и новината, че е спечелил ролята на Супермен в „Човек от стомана“, защото играел „World of Warcraft“. Повечето от вас знаят, че актьорът е заклет геймър и никога не е криел симпатиите си към заглавия като „Skyrim“ и вдъхновената от сагата на Сапковски, „The Witcher 3: Wild Hunt“, което ни кара да вярваме, че донякъде е добър избор за ролята на Гералт.

гералт от ривия
Гералт от Ривия

Уви, желанието на голяма част на феновете на поредицата да видят Мадс Микелсен в ролята на Белия Вълк не се сбъдна и може би изборът на Кавил е най-неправилният в случая, но си мислим, че продуцентът на сериала Лорън Шмид Хисрич, познат ни като сценарист и продуцент на „Daredevil“, ще има с какво да ни изненада от към страна на визия и актьорски състав.

За момента „Вещерът” няма точна премиерна дата, но се очаква да направи своя дебют през 2019 или 2020 с първи сезон, състоящ се от 8 епизода, режисирани от Алик Сакхаров, Алекс Гарсия Лопес и Шарлот Брандсторм. Това ще бъде и първата телевизионна изява от доста време на Хенри Кавил, който за последно се появи на малък екран през 2010 в историческата драма „The Tudors“.

Като фенове на света на Анджей Сапковски и игрите на CD Project RED нямаме никакво търпение да видим дали продукцията на Netflix ще запази атмосферата на полския автор и как ще се справи Хенри Кавил в ролята на емблематичния вещер.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Нямам отношение към франчайза, но дано се получи сносно сериалът.

  2. Като фен на книгите и човек, който харесва игрите без да ги е играл чакам с голям интерес сериала, стига от Нетфликс да развържат кесията.
    Хенрито, хем ми е много симпатичен, хем е толкова дървен… не че да играе Гералт ще му трябва да показва някаква невероятна палитра от емоции. Плюс от цялата работа, е че явно проектът ще е мащабен и почва да ме гъделичка идеята кой ще играе и Йенефер, Цирила и другите важни герои.

    1. кое е първото, книгите или игрите?

    2. Ама игрите ги направиха известни

  3. Нискокачествена литература. Поредица за глупаци и деца. Ама съм за сериала, дано им се получи, харесвам и Хенри Кавил, харесвам Netflix. Марка, която е еманация на качество.

    1. Е, чак пък нискокачествена? Доста добро фентъзи си е. Това казано от човек, който не харесва фентъзи.
      За сериалът съм умерен оптимист. Ако искат да направят нещо струващо си, трябва да стоят по-далеч от културата на отвъдокеанските шматки. Иначе ще получим поредното средняшко нетфликсче набедено, че е манна небесна. Дейба, още ме е яд, как прецакаха Altered Carbon…

    2. radi, да, чел съм.
      Но като казвам, че нетфликс са прецакали Altered Carbon, нямам предвид, че са преебали сериала в сравнение с книжният вариант. Нетфликс са преебали сериалът като самостоятелно произведение.

  4. Има известен резон в думите му. Следват книгата някъде до шестия епизод. А цялото изопачаване на живота на Ковач представян крайно различно във книгите. Там си беше агент на правителството, от емисарския корпус под контрола на ООН, в известна степен антигерой, тук някакъв бунтовник – революционер, направо нямам нерви да коментирам. Книгите са изкъртващи, харесвам Такеши Ковач, повече от Кили направо. А четвъртата му книга, която не е от поредицата „Вариант 13“ е мега зле и това му е последната написана книга досега. Все едно не я е писал Ричад Морган. А това решение да вземат Антъни Маки за втория сезон ме потресе, мислех че няма как по зле да стане и тепърва ще гледаме още класа на планетите, от колониите в дълбокия космос.

  5. Тия дни из И-нет върви драмата с „bame Ciri“, което може да е „фалшива новина“, но нищо чудно и да е истина.

    Най-вероятно, като история сериалът ще бяга от книгите и игрите. Но, ако ще използват само имената на героите от франчайза, то защо изобщо… Вещерът е интересен, защото е различен. Славянска митология и т.н. Ако ще ни сервират поредната рециклирана sjw пропаганда – не, мерси…