Hellraiser

Ясно е, че въпреки логиката и добрия вкус, жанрът „хорър” продължава да съществува и ако в миналото е имало отлични филми, без които не можем да си представим развитието на киното, то сега… положението е трагикомично. Преди две години последно се чу за „Hellraiserвъв варианта „Revelations” и си припомнихме думите на създателя му Клайв Баркър – „Филмът, който в момента използва думата „Hellraiser”, не е мое шибано творение. Нямам нищо общо с това шибано нещо. Ако твърдят, че е от съзнанието на Клайв Баркър, лъжат. Не е дори от задника ми.” Сега обаче легендарният Баркър се е заел да напише сценарий за … познахте – римейк!

Оригиналният „Hellraiser” излиза преди 26 години – очевидно му е време да се „възроди” пред новите поколения. В ролята на всеобщия любимец Пинхед отново ще влезе Дъг Брадли, който е ужасявал публиката през 80-те години на 20 век. Ето какво споделя в нет-пространството Клайв Баркър (ако вече сте го прочели на facebook-страницата му, може да се прехвърлите на следващата новина!):

„Горещо от Ада! Приятели, имам новини, които ще ви заинтересуват. Преди няколко седмици имах много интересна среща с Боб Уейнстейн от Dimension Pictures и успях да му представя идеята за римейк на „HELLRAISER”. Идеята ми за завръщане към оригинала и за предстяване на историята по нов, свеж начин, с почит към структурата и визиите от миналото, с още по-мрачна и богата атмосфера, се оказа доста привлекателна за Dimension. Ето че вече получих официална покана да напиша сценария. Какво още мога да ви кажа? Със сигурност няма да е филм, изпълнен със CGI. Оставам почитател на силата на ефектите, създадени чрез грим и макети. Разбира се, и най-добрият грим не може да постигне желаното, ако не е поставен на първокласни актьори. Казах на екипа на Dimension, че според мен не може да има друг Pinhead, освен Дъг Брадли – и за моя радост Боб Уейнстейн се съгласи. Подпишем ли документите – започвам да пиша сценария! Обещавам ви, че никъде в мрежата няма да намерите по-актуална и вярна информация във връзка с проекта, защото единственият автор на новините тук винаги ще бъде Вашият кореспондент от Ада – аз! Най-добри пожелания на всички вас, приятели! Клайв”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Освен това се появи и тийзър за Origins, което вече е… плашещо (в най-лошия смисъл). Виж, римейк, който идва от самия Баркър, с Дъг Брадли… това е нещо, което бих искал да видя 🙂

  2. Аз по-скоро искам да видя екранизация, дело на Баркър, на романа „The Scarlet Gospels“ (с Брадли, разбира се). Това би било огромно.