Работата е сериозна, щом Колин Фарел гледа толкоз лошо.
Работата е сериозна, щом Колин Фарел гледа толкоз лошо.

Вече ви представихме два рекламни клипа от „Solace” на режисьора Алфонсо Поярт („2 Rabbits”) и може би вече се питате защо ви занимаваме с не особено обещаващия проект. Оказа се, че повече от година филмът се опитва да намери път към големия пазар. Сега обаче, покрай успеха на „Западен свят” и изключителното представяне на Антъни Хопкинс, не е чудно, че продуцентите се опитват да изстискат всяка капка потенциал.

Припомняме ви, че „Solace” разказва за ветеран-детектив от ФБР (Джефри Дийн Морган) и неговата млада, амбициозна партньорка (Аби Корниш), които са принудени да разчитат на помощта на пенсиониран отшелник-аналитик (Антъни Хопкинс) за разплитането на пъзел от особено чудати серийни убийства. Интуицията на аналитика „прожектира” в главата му доста стряскащи картини, но той улавя следата на убиеца (Колин Фарел) и скоро осъзнава, че двамата са си спретнали увлекателен мач, а изплъзващият се престъпник има мисия…

Вижте новия трейлър:

Звучи малоумно. Наистина ни се искаше да видим стегнат свръхестествен трилър със страхотен каст, но това, което чуваме от устата на героя на Хопкинс е като написано от студент в НАТФИЗ. „Something bad is going to happen. Something really bad.

Визуално нещата също не стоят добре. Летящият на slow motion куршум е като от телевизионна продукция. Освен това при сцените с местопрестъплението липсва оригинална стилизация. Звучи като сквернословие, но в далечното минало „Solace” е бил замислен като продължение на „Седем”, но настоящият филм (слава богу!) си е напълно отделен. Май ще пропуснем.

В заключение ви предлагаме един нов плакат:

плакат

Режисьор на „Solace” е Алфонсо Поярт, сценарият е дело на Джейми Вандербилт, Шон Бейли, Питър Морган и Тед Грифин, а ролите са разпределени между сър Антъни Хопкинс, Колин Фарел, Джефри Дийн Морган, Аби Корниш, Марли Шелтън, Кени Джонсън, Шарън Лоурънс и др.

Американската премиера е на 16 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments