Съвсем в подходящ момент идва новината, че се разработва екранизация по книгите „Вещерът” („The Witcher”) на Анджей Сапковски, които в момента получават нов живот, благодарение на издателство „Сиела”. Всъщност слуховете циркулираха от известно време, но преди няколко дена беше потвърдено, че проектът вече се придвижва напред.

Според Variety Лорън Шмид Хисрич е ангажирана с екранизацията на „Вещерът: Кръвта на елфите” за Netflix. Хисрич има кредит като сценарист и продуцент по „The Defenders”, „Daredevil”, така че има нужния опит със сериализацията на фантастични сюжети.

Първите истории на Сапковски от света на „Вещерът”се появяват през 1986 година в полското списание „Фантастика”, което води до издаването на три сборника с разкази и пет романа. Големият интерес към поредицата в момента обаче се дължи преди всичко на игрите „The Witcher”.

Поредицата "The Witcher" е една от най-популярните ролеви игри.
Поредицата „The Witcher“ е една от най-популярните ролеви игри.

По никакъв начин не ни изненадва новината за екранизация. Имаме доверие в Netflix и се надяваме да получим качествени епизоди. В заключение ви предлагаме анотацията на българското издание:

Цири, Детето на изненадата, е изчезнала.

Мнозина я търсят, защото тя е наследница на трона на Цинтра – ключ към Севера. Някои вярват, че е намерила смъртта си при войната с Нилфгард, други – че е пленница на императора.

Малцина знаят, че Цири се намира под закрилата на вещера Гералт. Двамата са предопределени един за друг, но времето им заедно може да би върви към своя край. Тъмни сили протягат своите пипала, за да установят своя контрол над детето, чието бъдеще продължава да е обвито в мистерия.

Отговорът на загадката се крие в древно елфическо пророчество, предсказващо времето на Меча и Брадвата, времето на Вълчата виелица, когато светът ще загине, за да се преводи от семето на Старата кръв – кръвта на елфите.

Все още няма премиерна дата, нито информация за броя епизоди (предполагаме към десет), но се надяваме догодина да видим какво се е получило.

c85dfb5a24fa959981264dc6e6ef198d

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *