джейн фонда
Джейн Фонда

Всяко поколение я възприема по различен начин. Връстниците й я знаят като дъщеря на великия Хенри Фонда, а после като обещаващ модел и секссимвол. За други тя е проститутката Бри Даниълс от „Клути” и Лилиан от „Джулия”. За трети пък е жената с изваяно тяло, която зарибява милиони по аеробиката със своите упражнения. За войниците от Виетнамската война тя е жената, променила хода на събитията. За днешното поколение е симпатичната Грейс от „Грейс и Франки”. И още хиляди неща. Джейн Фонда е икона и можем само да сме радостни, че скоро ще гледаме документалния филм на HBO, „Jane Fonda in Five Acts”.

Зад проекта застава носителката на 14 награди „Еми” и майстор на документалното кино, Сюзан Лейси („American Masters”), чийто последен филм, „Spielberg”, спечели одобрението на критиката и публиката. Сега тя се заема да разкаже, в продължение на повече от два часа, богатия живот на Джейн Фонда, достоен по всеки параграф за класическите в театъра на елизабетинската епоха пет действия.

Jane Fonda in Five Acts” беше показан за първи път на тазгодишното издание на фестивала Sundance през януари. Заедно с „Tea with the Dames”, това е поредното заглавие на годината, което обещава да ни разкаже за една от живите легенди в киното. И обещава да го направи добре. Вижте трейлъра, за да прецените сами, ако се съмнявате.

https://www.youtube.com/watch?v=plM9IR92pno

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Фонда е мразена като „Ханой Джейн”, желана е като Барбарела и смятана за олицетворение на движението за правата на жените. „Jane Fonda in Five Acts” показва коя наистина е тя – смес от крехкост, магнетизъм и смелост – за да покаже какво зарежда този вдъхновяващ, забележителен и на моменти турбулентен живот. Фонда говори открито за живота и грешките. Тя се връща при болката след самоубийството на майка си, емоционалната нестабилност на баща й, 30-те години борба с булимията и трите брака с известни и много различни един от друг мъже. Филмът включва интервюта с приятелите и семейството на Фонда – включително Том Хейдън, Тед Търнър, Робърт Редфорд и Лили Томлин – както и стари домашни записи и лични видеа, показващи забързаното ежедневие на Фонда днес, когато тя е на 80 години.

джейн фонда jane-fonda-in-five-acts-img03-20180910 плакат

Режисьор на „Jane Fonda in Five Acts” е Сюзан Лейси („American Masters”, „Spielberg”), а освен Джейн Фонда, във филма участват и Том Хейдън, Тед Търнър, Робърт Редфорд, Лили Томлин, Пола Уанстийн и др.

Официалната премиера ще бъде на 24 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *