Просто няма такъв кеф – да събереш четири легенди в един документален филм е наистина безценна находка, придобивка, постижение – всичко накуп! IFC Films пуснаха трейлър на филма „Tea with the Dames”, в който са поканени на следобеден чай иконите Айлийн Аткинс, Джоан Плоурайт, Маги Смит и Джуди Денч.

Идеята е дамите да се разговорят за каквото си пожелаят – за живота, професията, предизвикателствата, спомените от миналото. Приятелствата по между им са вече на повече от 50 години, а всяка една от тях има какво да сподели за скромния си старт в театъра.

Направо нямаме търпение да проучим как бихме могли да видим това съкровище, защото филм като този, режисиран от Роджър Мичъл („Нотинг Хил”, „Смяна на платната”, „Сутрешен блок”), е истинска капсула на времето и след години ще се превърне в безценнен принос към историята на театъра и киното.

Ето какво гласи и официалният синопсис на уникалната документирана среща:

Какво се случва, когато четири британски легенди, прочути с роли на сцената и в киното, се съберат заедно? Уважаемите Маги Смит, Джуди Денч, Айлийн Аткинс и Джоан Плоурайт са сред най-награждаваните актриси на нашето време, с иконични превъплъщения, десетилетия мъдрост и неизброимо количество Оскари, награди Тони, Еми и БАФТА. Те са също и дългогодишни приятелки, които канят зрителите да се присъединят към тях по време на един уикенд в провинцията.

Срещата им дава шанс да „наваксат” с информацията за останалите, да си спомнят и да споделят най-различни мисли – честно и толкова чаровно-непочтително, колкото е задължително да си представим един разговор с префинено английско чувство за хумор. Няма ограничение на темите – говори се за всичко от изкуството, през остаряването, до любовта и живота, изживян под светлините на прожекторите. Пълен с дяволита мъдрост и проникновения, сериозни като камшичен удар, „Tea With The Dames” е наистина забележителна възможност да прекарате известно време в компанията на четири от най-прочутите и велики актриси – съвсем отблизо, без всякакви филтри!

Първоначално разпространен във Великобритания под името „Nothing Like a Dame”, филмът на Роджър Мичъл „Tea with the Dames” ще бъде пуснат на голям екран и в Щатите, в избрани киносалони от 21 септември 2018 година. И както казват дамите – „Време е всичко да излезе наяве!

tea-with-the-dames

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *