Този октомври една от най-големите икони на хорър киното Майкъл Майърс се завръща (за пореден път) за нова доза сеч в нощта на Вси светии в предстоящия „Хелоуин“ („Halloween“), който ще бъде директно продължение на абсолютната едноименна класика на Джон Карпентър от 1978 г. и ще пренебрегне всички останали (девет на брой) филми от франчайза до момента. Действието в „Хелоуин“ се развива четири десетилетия по-късно от събитията в оригинала, когато Майърс бяга от затвора и оставяйки кървава диря след себе си, се отправя към Хадънфийлд, за да довърши започнатото на Хелоуин през 1978 г. – да убие Лори Строуд (в ролята, която я направи звезда, се завръща Джейми Лий Къртис). Тя обаче е прекарала всичките тези години в подготовка за неговото завръщане.

Първият трейлър не успя да ни грабне така, както ни се искаше, но това по-скоро го отдаваме на съвсем разбираемите притеснения, които имахме по адрес на филма. Впоследствие се отпуснахме и сега успяваме да се зарадваме доста повече на новите два трейлъра, които бяха разпространени от Universal – по един за отделните територии, в зависимост от това, колко е разпознаваем там оригиналът на Карпентър. Вижте.

Като изключим доста прилично изглеждащите трейлъри, загатващи за атмосфера, близка до тази на оригинала и до филмите от онова време, друга причина, поради която сме относително развълнувани за „Хелоуин“ (или поне не пуфтим и не въртим отегчено очи), е присъствието на Карпентър като изпълнителен продуцент и консултант, както и заради любопитния творческият екип, начело с режисьора и сценарист Дейвид Гордън Грийн, който наред с глуповати комедии от рода на „Ананас Експрес“ и „Ваше височество“ има и качествени независими филми като „Джордж Вашингтон“, „Снежни ангели“, „Джо“ и „Принц Лавина“. Другите двама сценаристи също – Дани МакБрайд и Джеф Фрадли са последните хора, които бихме свързали с подобен филм.

Стискаме палци този „Хелоуин“ да се получи и наистина, а като за финал ви предлагаме най-новият постер на филма.

плакат

Режисьор на „Хелоуин“ („Halloween“) е Дейвид Гордън Грийн, който е и сценарист наравно с Дани МакБрайд и Джеф Фрадли. Джон Карпентър е изпълнителен продуцент и творчески консултант, а Джейсън Блум („Бягай!“, „Split“, „The Purge“, „Paranormal Activity“) е един от продуцентите. В главните роли ще видим Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър, Уил Патън, Ник Касъл, Анди Матичак, Омар Дж. Дорси и други.

Премиерата е 19 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дринов,май е време да направите един дисекшън на Хелуин поредицата с кънтивете…и най-вече да се отговори на въпроса -защо е нужно да се зачеркват 9 филма ,за да се направи продължение(стана мода да се зачеркват продължения,новият Терминатор също ще е директно продължение на двойката)

  2. Кънтове за поредицата „Хелоуин“ е нещо, за което отдавна си мисля, но едва ли ще успеем да се организираме есента за толкова голям епизод.